Deprem Suriye'yi de vurdu: En az 1.602 kişi hayatını kaybetti! Enkaz altında mucize doğum

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2023 08:12

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olarak 7,7 büyüklüğündeki deprem Suriye'de de büyük bir yıkıma yol açtı. Suriye'de toplamda deprem yüzünden en az 1.602 kişi hayatını kaybetti. Suriye'nin Halep şehrinde hamile bir kadın enkaz altında doğum yaptı. Kurtarma ekipleri bebeğin sağlıklı olduğunu, annenin ise hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş'ta dün yerel saatle 04:17'de, 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem Suriye'de de yıkıma neden oldu. Deprem nedeniyle en az 1.602 kişi kişi hayatını kaybetti.

Şam yönetimi ve ülkenin kuzeybatısındaki kurtarma görevlilerinin verdiği bilgilere göre 3500 civarında kişi de yaralandı.

Deprem Suriyeyi de vurdu: En az 1.602 kişi hayatını kaybetti Enkaz altında mucize doğum

Suriye'de faaliyet gösteren sivil savunma ağı Beyaz Bereliler, muhalefetin denetimindeki bölgeler için, "Ölü ve yaralı sayısı artabilir. Çünkü enkaz altında kalan aileler var. Ekiplerimiz arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Devlet televizyonunda yayımlanan görüntülerde, birçok kentte kurtarma ekiplerinin şiddetli yağmurun altında enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalıştıkları görülüyor.

Haberin Devamı

Ülkede muhalefetin denetimindeki bölgelerde yaklaşık 4 milyon kişi yaşıyor.

Çoğu savaş nedeniyle ülkenin diğer bölgelerinden göç eden bu kişilerin büyük bölümü bombardımanlarda büyük oranda yıkılan binalarda yaşıyor.

Yardım kuruluşları, sağlık hizmeti verilen bazı binalar ve hastanelerin yaralıların tedavisi için boşaltıldığını söylüyor.

Başkent Şam'da da 40 saniye süren depremde insanların geceyi sokakta geçirdiği haber veriliyor.

Deprem Suriyeyi de vurdu: En az 1.602 kişi hayatını kaybetti Enkaz altında mucize doğum

Suriye Arap Kızılayı uluslararası topluma acil yardım çağrısı yaptı.

Kuruluşun iletişim sözcüsü Rahaf Aboud, CNN Televizyonu'na "Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumdan büyük yıkıma yol açan bu depremde bize destek olmasını, çadır, gıda ve sağlık malzemesi gönderilmesini istiyoruz" dedi.

Deprem Suriyeyi de vurdu: En az 1.602 kişi hayatını kaybetti Enkaz altında mucize doğum

ENKAZ ALTINDA DOĞUM YAPTI

Halep şehrinde devam eden kurtarma çalışmaları sırasında enkaz altındaki hamile bir kadının doğum yaptığı bildirildi. Kurtarma ekipleri tarafından kurtarılan bebeğin sağlıklı olduğu belirtilirken, enkaz altından çıkarılan kadının ise hayatını kaybettiği kaydedildi.

30 SAAT SONRA CANLI KURTARILDI

Deprem Suriyeyi de vurdu: En az 1.602 kişi hayatını kaybetti Enkaz altında mucize doğum

Suriye'de sivil savunma ekipleri, Halep'in batısındaki Atarib'te enkaz altından bir çocuğu 30 saat sonra canlı olarak çıkardı. Ambulansa taşınan çocuk, hastaneye kaldırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!