Denktaş: Evlat acısından beter

Güncelleme Tarihi:

Denktaş: Evlat acısından beter
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2004 02:06

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Lefkoşa’da dün akşam düzenlenen ‘Annan Planı’na hayır’ mitinginde halktan, referandumda hayır oyu kullanmasını istedi ve ‘35 yaşındaki evladımı hastanede kaybederken bu kadar acı duymadım. Devletimiz elden gidiyor’ dedi.

Denktaş’ın baş konuşmacı olduğu 5 bin kişinin katıldığı mitingde, MHP lideri Devlet Bahçeli, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, MP lideri Aykut Edibali, SP’den Oya Akgönenç, ana muhalefet lideri Derviş Eroğlu ve Demokrat Parti Başkanı Serdar Denktaş da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Denktaş konuşmasında yarınki referandumda halktan hayır oyu kullanmasını isteyerek şunları söyledi: ‘İçimizde şehit anaları var. İçimizde benim gibi evlat acısını tatmış olanlar var. 35 yaşında evladımı Hacettepe’de yoğun bakımda yaşayacak mı, yaşamayacak mı diye beklerken duyduğum acıdan daha fazlasını şimdi duyuyorum. Vatan gidecek diye. Allah bayrağa hasret bırakmasın bizi, anavatandan ayırmasın bizi.’ Denktaş, evet oyu verme kararı alanlara da, ‘Sizin şimdi tuzunuz kuru, rahatınız yerinde olabilir. Peki plan uygulanmaya başladıktan, Türk askeri Ada’dan çıktıktan sonra da rahat olabilecek misiniz’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!