Dekolte Şoku

Güncelleme Tarihi:

Dekolte Şoku
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2008 00:00

ABD’de Hillary’nin dekoltesinden sonra Almanya’da da Başbakan Merkel’in derin yakalı tuvaleti tartışma konusu oldu. İnternet forumlarında katılımcılar ikiye bölündü.

Alman basını Merkel’in dekoltesinin Türkiye’de bile ses getirdiğini yazdı. Merkel ise ilgiden şoke oldu. Nitekim Sözcücü Thomas Steg; "Dünyanın Merkel’in tuvaletinden başka konuşacak şeyi yoksa, yapılacak bir şey de yok" dedi.

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel’in haftasonu Norveç’te opera açılışı sırasında giydiği göğüs dekolteli tuvaleti büyük tartışma başlattı. Alman internet forumları ve gazetelerinde şu soru tartışılıyor; "Bir şansölye ne kadar dekolte giyebilir. Siyasette dekoltenin sınırı ne olmalı?"

Alman basını, derin dekoltenin Türkiye’de bile ses getirdiğine işaret ederken Merkel, bu tartışmayı şaşkınlıkla izliyor. Nitekim Sözcüsü Thomas Steg, "Davetlilerden gece kıyafeti giymeleri istenmişti. Başbakan kıyafetiyle bu kadar sükse yapma niyetinde değildi. Şansölye şoke oldu. Haberler nazik olduğu, pek çok övgü aldığı için üzüntü duymadı, ama dünyanın bir gece kıyafetinden başka konuşacak şeyi yoksa, biz ne yapabiliriz" dedi ve şöyle devam etti; "Şansölye, gelecekteki etkinliklerde de zevkine, arzusuna ve keyfine göre kıyafetini tercih edecektir."

EROTİK BAŞBAKAN

İnternet forumlarında katılımcılar arasında hararetli bir dekolte tartışması yaşanırken bulvar basını Almanya Başbakanı’nın dekoltesine övgü yarışına girdi. 423 kişinin katıldığı bir ankette, katılımcıların yüzde 35’i "Şansölye, dekolteden uzak durmalı" derken yüzde 65, "Kıyafeti, etkinliğe uygundu" dedi. İnternet forumlarından birinde "Caroline" isimli bir katılımcı, "O la la Bayan Merkel. Başbakanımızın göğüsleri güzelmiş" dedi.

Modacılar ise Merkel’den yanaydı. Tasarımcı Lola Paltinger, "Kadınlar hem günlük, hem de siyasi hayatta cinsiyetsizmiş gibi dolaşmak durumunda değil. Siyasetçiler de dişi olabilir" dedi. Express.de internet sitesi ise "Merkel, hiç bu kadar kadın olmamıştı" dedi. dcrs.online sitesinin yorumu ise şöyleydi; "Kimin aklına gelirdi. (Eski Almanya Başbakanı Helmut) Kohl’un çırak kızı olgun ve erotik bir kadına dönüşmüş ve Almanya’yı yönetiyor. Böyle bir şey hiç olmadı."

Kraliçe Merkel

OSLO’daki açılış törenine petrol mavisi boleroyla tamamlanan derin göğüs dekolteli bir tuvaletle katılan Almanya Başbakanı Merkel, Alman bulvar basınından övgü aldı:

B.Z. Gazetesi: Merkel, Kraliçe gibi. İktidar onu güzelleştirdi.

Tagesspiegel: Başbakanı hiç böyle görmemiştik.

Bild Gazetesi: "Angie Royal" (Kraliyet Ailesi’nden Angie). Norveç Prensesi Mette-Marit bile yanında sönük kaldı.

Rheinische Post: Dış görünüşü, yeni operanın mimarisiyle uyumluydu. Cesur, şık ve klasik zarafetle uyumlu.

Hillary’nin çatalı da tartışma yaratmıştı
/images/100/0x0/55eb561bf018fbb8f8bab8e4


DEMOKRAT Parti’den başkan aday adayı olan Hillary Clinton’ın geçen yaz, ABD Kongresi’nde yaptığı bir konuşma sırasında giydiği V yakalı bluz, ABD’de siyasi dekolte tartışmasına neden olmuştu. Washington Post’un moda yazarı Robin Givhan, V yakanın ölçüsünün kaçtığını öne sürerek, sözkonusu dekoltenin insana "görmemesi gereken bir şeyi görmüş hissi verdiğini" savunmuştu. Hillary Clinton, danışmanı aracılığıyla, "Kadının fikirleri yerine vücuduna odaklanmak küçük düşürücü. İş dünyasında hep dikkate alınmaya çalışan bir kadın için küçük düşürücü" demişti.

ABD bu dekolteyi kaldıramadı

Hillary’nin çok zor seçilen göğüs çatalı, Merkel’in derin kesimli dekoltesinin yanında çok mütevazıydı. Ancak o küçük dekolte, muhafazakar Amerikan toplumuna fazla geldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!