Çözüm olmazsa KKTC’yi tanımak zorunda kalırlar

Güncelleme Tarihi:

Çözüm olmazsa KKTC’yi tanımak zorunda kalırlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 22:34

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, meclislerinde ENOSİS’i kutlama (Yunanistan’la birleşme) kararı alan ve müzakerelerin kesilmesine neden olan Rum yönetimini uyararak, “Yanlış tavırdan dönmezlerse, Ada’da iki ayrı devlet pekişir, KKTC’yi eninde sonunda kabul etmek zorunda kalırlar” dedi.

Haberin Devamı

Pakistan’daki İslam Konferansı Örgütü toplantısından KKTC’ye dönen Akıncı, “Biz KKTC olarak bir çözümle federal bir çatı altında birleşmeye ve KKTC’yi gelecekteki Kıbrıs Türk kurucu devletine dönüştürmeye hazırız. Bunu defalarca söyledik, ama eğer bu olmuyorsa, KKTC ortadan kalkacak değil. O zaman iki bölgede iki ayrı devlet gerçeğini eninde sonunda kabul etmek durumunda kalacaklardır. Hem onlar, hem de bugün bu yanlışa göz yuman tüm taraflar” diye konuştu.

YAZIN GAZ GERGİNLİĞİ ÇIKABİLİR

Yunan Savunma Bakanlığı’nın Fransız TOTAL şirketinin Kıbrıs açıklarında haziranda yapacağı petrol ve doğalgaz sondaj çalışmalarında Türkiye ile gerginlik yaşanacağı beklentisine de hak veren Akıncı, “Bana soruyorlar, A planı, B planı, C planı... Ben A planından vazgeçmiş değilim. Kıbrıs’ta çözüm olmazsa Kıbrıs huzurlu bir yer olmayacak. Doğu Akdeniz’deki doğalgaz yatakları yeni gerginlik alanları haline gelebilir önümüzdeki bahar ve yaz aylarıyla birlikte… Bunu daha önce çok kez söyledim” diye konuştu. Akıncı, Kıbrıslı Türklerin de hakkı olan petrol ve doğalgaz zenginliklerin bölge devletleri için de bir işbirliği alanı haline dönüştürülebileceğine dikkat çekti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!