Çocuklar TV’de suikastı gördü

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar TV’de suikastı gördü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2008 00:00

Benazir Butto 27 Aralık günü suikasta uğradığında eşi Asıf Zerdari ve çocukları Dubai’deki evlerindeydi. İşte o korkunç dakikaları Zerdari, Hürriyet’e şöyle anlattı: "Ben telefondaydım, onlar televizyon izliyordu. Annelerini kalabalığı selamlarken gördüler. Sonra... Ne olup bittiyse gördüler."

GEÇEN hafta suikasta kurban giden Pakistan’ın eski Başbakanı Benazir Butto’nun eşi Asıf Ali Zerdari, Hürriyet muhabiri Defne Barak’a, dehşet anlarını anlattı. Olay anında Dubai’deki evlerinde olan Zerdari, çocuklarının, annelerinin ölüm haberini televizyon başında öğrendiğini söyledi. İşte Zerdari’nin sorularımıza verdiği yanıtlar:

Çocuklarınız suikastı nasıl öğrendi? Onlara bu acı haberi nasıl verdiniz?

Onlara bir haber vermem gerekmedi. Ben telefondaydım, onlar televizyon izliyorlardı. Annelerini kalabalığı selamlarken gördüler. Sonra... Ne olup bittiyse gördüler. O anları düşünecek zamanım olmadı. O günden beri toplantıdan toplantıya koşuyor, krizi yönetmeye çalışıyor, binlerce taziye mesajı alıyorum.

Bilavel henüz 19 yaşında. Annesi ve partiye olan bağlılığıyla, gençliğini yaşamak arasında gidip gelmiyor mu?

Bilavel’in yaşı küçük ama siyasetçilerin arasında büyüdü. Annesinin, onun bir siyasetçi olup aile mirasını devralmasını istediğini biliyor. Elbette Benazir, oğlunun görevi bu kadar erken devralacağını hiç düşünmemiştir.

Bilavel, bu kadar zor bir zamanda böyle ağır yükü omuzlamaya hazır mı?

Bununla ilgili etkileyici bir anekdot aktarayım. Kalp krizi geçirdiğim gün, oğlumun sınavları vardı. Benim durumuma çok üzülmüştü ama sınavlarına girdi ve hepsinden geçti.

Eşinizin başbakanlığı döneminde açılan yolsuzluk davaları yüzünden adınız kötüye çıktı. Bu partinizi nasıl etkiler?

Bizim toplumumuzda birini karalamak çok kolay. Bir siyasetçinin yumuşak karnı, yakınlarıdır. Pakistan’da derin devletin cepleri derin. Ama bence insanlar artık bunlara inanmıyor.

Bu kötü imajınızın, oğlunuzun liderliğindeki partinin seçimi kazanmasını engelleyebileceğini anlarsanız, ne yaparsınız?

Pılımı pırtımı toplar, uzaklaşırım. Parti için bir değer değil yük olduğumu hissetiğim an siyasetten uzaklaşırım. 1988’de böyle olmuştu. Benazir İslamabad’dayken, ben Karaçi’de kalıyordum, toplumsal hayattan çıkmıştım. Güven tazeleyince geri döndüm.

Bilavel’den Facebook mesajı: Zamanım gelecek
/images/100/0x0/55eae712f018fbb8f89e0def

BENAZİR
Butto’nun muhalefet liderliği koltuğunu devralan Bilavel Butto Zerdari (19) arkadaşlık sitesi Facebook yoluyla bir açıklama yaptı. Oxford Üniversitesi’nde tarih okuyan Bilavel, "Ben doğuştan bir lider değilim. Siyasetçi veya büyük bir düşünür de değilim. Sadece bir öğrenciyim" dedi. "Her öğrenci gibi hatalarım oluyor, sağlıksız besleniyorum, Buffy (Amerikan TV dizisi) izliyorum ama herşeyden önemlisi öğreniyorum" diye yazan Bilavel, "Liderlik edeceğim zaman gelecek, ama şimdilik soruları soran taraf benim, cevaplayan değil" ifadesini kullandı. Butto’nun partisi mesajın Bilavel tarafından yazıldığını doğrulamadı, ancak Bilavel’in babası Asıf Ali Zerdari, Facebook’taki profilin oğluna ait olduğunu bildirmişti. Öte yandan Pakistan’da seçimlerin 18 Şubat’ta yapılacağı, Butto suikastının soruşturulmasında da İngiliz polisinden yardım alınacağı açıklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!