Çocuk uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Çocuk uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2008 00:00

Mısır’da ekmek ve konut krizinin görüşüldüğü kabine toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Mübarek, nüfustaki kontrolsüz artışın yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ulusal bir sorun haline geldiğini söyledi. Mübarek nüfus planlamasının vatandaşa iyi anlatılmasını istedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın "en az üç çocuk" konuşmasının ardından Mısır da çocuk sayısını tartışıyor. Ama farklı yönde. Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, kontrolsüz nüfus artışının ekonomik büyümenin tüm getirilerini boşa çıkardığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Mübarek, bu açıklamayı, ülkede milyonlarca yoksul insanı olumsuz etkilemeye başlayan, hükümetin sübvanse ettiği ekmek üretimindeki ani düşüş ve giderek artarak krize dönüşen konut ihtiyacının karşılanması sorunlarının ele alındığı kabine toplantısında yaptı.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Süleyman Avvad, Cumhurbaşkanı Mübarek’in toplantıda yaptığı konuşmada, "Nüfusun kontrolsüz ve sınırsız artışı, vatandaşların ve dolayısıyla ulusun yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ulusal bir sorundur" dediğini aktardı.

Sözcü Avvad, Cumhurbaşkanı’nın, Mısır’daki doğum oranını düşürmek için daha fazla çaba göstermenin önemine dikkat çektiğini de sözlerine ekledi. Mübarek, hükümetten nüfus artışı sorununun halka daha iyi anlatılması için kampanya düzenlenmesini, nüfus artışının içme suyuna olumsuz etkisinin giderilmesi için önlemler alınmasını ve ülkedeki atık su sisteminin geliştirilip, daha fazla hastane ve okul inşa edilmesini istedi.

Bakanlar ayrıca, giderek artan konut ihtiyacına nasıl çözüm bulunacağını ve işsizlik sorunun nasıl üstesinden gelinebileceğini tartıştı.

NÜFUS ÜÇE KATLANDI

Mısır Sağlık Bakanlığı, 1952’de 22 milyon olan Mısır nüfusunun o yıldan bu yana yüzde 300’den fazla artarak 76 milyona çıktığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı, 1994 yılında yüzde 2.8 olan doğum oranının yüzde 1.9’a düştüğünü ancak bunun yine de yetersiz olduğunu bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!