Çin’den korona testi zorunluluğuna tepki: Misilleme yaparız

Güncelleme Tarihi:

Çin’den korona testi  zorunluluğuna tepki: Misilleme yaparız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2023 07:00

Koronavirüs salgınıyla boğuşan Çin, yurtdışına yolculuk yapan vatandaşlarına bazı ülkelerin COVID testi zorunluluğu getirmesine tepki gösterdi ve misilleme yapma tehdidinde bulundu.

Haberin Devamı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, bazı ülkelerin Çin vatandaşlarına test getirme zorunluluğunun kabul edilemez olduğunu bildirdi. Pekin’in alınan kararlara ‘karşılıklılık ilkesi’ gereği cevap verebileceğini vurgulayan Çinli sözcü, söz konusu kararların bilimsel dayanaktan yoksun olduğunun da altını çizdi.

BİRÇOK ÜLKE TEDBİR ALDI

Çin’de COVID tedbirlerinin gevşetilmesinin ardından artan vakalar birçok ülkede alarma sebep olmuş; aralarında ABD, Kanada, Hindistan, Güney Kore, Japonya, İngiltere, Fransa, İtalya ve İspanya’nın da bulunduğu birçok ülke Çin’den gelenlere test zorunluluğu getirmişti.Avrupa Birliği (AB), başlangıçta Omikron BF.7 varyantının zaten kıtada bulunduğu gerekçesiyle adım atmaktan kaçınsa da Avrupa Komisyonu, AB ülkelerinin çoğunluğunun tedbir alınmasını istediğini belirterek ilgili kararın bugün verileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

ŞANGHAY’IN YÜZDE 70’İ KORONA

Çin’de korona vakalarında artış sürüyor. 25 milyonluk Şanghay kentindeki Ruijin Hastanesi’nin Başhekim Yardımcısı Dr. Chen Erzhen, şehirde yaşayanların yüzde 70’inin enfekte olduğunu düşündüğünü ifade etti. Günde en az bin 600 kişinin acil servise başvurduğunu söyleyen Dr. Erzhen, yüzde 80’inin COVID hastası olduğunu belirterek, “Kısıtlamalar kalkmadan önce bu rakam yarı yarıya azdı” diye konuştu. Çin’in diğer bölgelerinde de tablo farksız. Çinli yetkililer Pekin, Tianjin, Chongqing ve Guangzhou dahil olmak üzere diğer şehirlerde de dalganın zirveye ulaştığını öne sürüyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!