Çin'de sakal uzatan Uygur'a altı yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Çinde sakal uzatan Uygura altı yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2015 17:11

Çin basını, Şincan bölgesinde bir Uygur’un sakal uzatıp huzursuzluk çıkardığı gerekçesiyle altı yıl hapse mahkum edildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

China Youth Daily gazetesi, bölgenin güneyindeki Kaşgar’da görülen davada 38 yaşındaki bir Uygur'un "sakal uzatıp huzursuzluk çıkardığı" gerekçesiyle altı yıl, eşinin ise "peçe takıp burka giydiği" gerekçesiyle 2.5 yıl hapse çarptırıldıklarını duyurdu.

Gazetenin haberinde, "Bu kişi 2010 yılında sakal bırakmaya, eşi de peçeyle yüzünü kapatmaya başladı" denirken, çok sayıda uyarının ardından yargılanan çiftin "huzur bozmak ve anlaşmazlık çıkarmak" suçundan ceza aldıkları belirtildi. Çin mahkemeleri, bahsi geçen muğlak ve geniş kapsamlı suç tanımına dayanarak sanıklar hakkında hapis cezasına hükmedebiliyor.

Hong Kong merkezli South China Morning gazetesine göre, Uygur bölgesinde yaklaşık bir yıldır yetkililer tarafından sakal uzatılmasına karşı kampanyalar düzenleniyor. Kampanyalar çerçevesinde kadınlara başlarını örtmeme ve peçe takmama tavsiyeleri yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!