Çin'de 10 bin kişi enkaz altında

Güncelleme Tarihi:

Çinde 10 bin kişi enkaz altında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 09:28

Çin'de dün meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 9 bin 219 olduğu bildirildi. Enkaz altında ise en az 10 bin kişinin olduğu tahmin ediliyor.

Resmi Yeni Çin Haber Ajansına göre, Kamu İşleri Bakanlığının 7 eyalet ve bir özerk belediye başkanlığıyla ilgili raporlarından elde edilen resmi rakamlara göre depremde bu 8 bölgede 9 bin 219 kişi hayatını kaybetti.

Haberde, ölenlerin çok büyük bölümünün güneybatıdaki Sichuan eyaletinde hayatını kaybettiği, Richter ölçeğine göre 7,8 büyüklüğündeki depremde, Sichuan'da 8 bin 993 kişinin öldüğü belirtildi.

MİANZHU'DA 10 BİN KİŞİ ENKAZ ALTINDA

Yine Sichuan eyaletindeki Mianzhu kentinde en az 10 bin kişinin enkaz altında kaldığı ve 1500 kişinin öldüğü bildirildi.
Depremin merkez üssü Weichuan'ın 30 kilometre güneydoğusunda bulanan Mianzhu'nun depremden en çok zarar gören bölgelerden biri olduğu belirtiliyor.

Mianzhu'ya bağlı olan Hanwang'da bir fabrikanın depremde yıkıldığı ve binlerce kişinin enkaz altında kaldığı haber veriliyor. Yeni Çin ajansı, Weichuan yakınlarındaki Beichuan'da bir kolejin yıkıldığını ve bin kadar öğrenci ve öğretmenin öldüğünü ya da enkaz altında kaldığını duyurdu. Öğrencilerden büyük bölümünün deprem
sırasında derste olduğu ve bu nedenle çoğunun hayatını kaybetmesinden endişe edildiği belirtiliyor. Habere göre, kurtarma çalışmalarına 50 binden fazla Çinli asker katılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!