Çin’de felaket ‘Geliyorum’ demiş

Güncelleme Tarihi:

Çin’de felaket ‘Geliyorum’ demiş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2015 21:28

Çin’in Yangtze Nehri’nde, yaşları 50-80 arasında değişen, çoğunluğu turist 458 yolcu ve mürettebatla pazartesi akşamı şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle bir dakika içinde batan “Dongfangcışing” (Doğu Yıldızı) adlı yolcu gemisinin kazadan sağ kurtulan kaptanı Zhang Shunwen’in, “Kötü hava geliyor” uyarısını dikkate almadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Soruşturma devam ederken geminin batmasına saatte 130 km hızla esen rüzgârın ve fırtınanın neden olduğu açıklanmıştı. Ülke basınında dün çıkan haberlere göre, kaza öncesi yerel yetkililer, tüm gemilere, altı saat içinde şiddetli yağış ve gök gürültüsü beklendiği uyarısı yolladı.

Bölgede bulunan bir yolcu ve bir kargo gemisi, uyarı üzerine seyri durdurup suya çıpa attı. ‘Doğu Yıldızı’ ise uyarıyı dikkate almayıp yola devam etti ve saatteki hızı 130 kilometreyi bulan rüzgârla bir dakika içinde alabora oldu. Geminin, iki yıl önce de güvenlik önlemlerini ihlalden mahkemelik olduğu anlaşıldı.

Sadece 14 kişinin sağ kurtulduğu korkunç kazada bulunan ceset sayısı 75’e yükseldi, 360’tan fazla kişi ise kayıp. 200’den fazla dalgıç, derinliği 15 metreye yaklaşan suda, batan geminin kamaralarını tek tek arıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!