Güncelleme Tarihi:
Seattle'dan bisikletle San Francisco'ya geçerek, 7,9 metre uzunluğundaki teknesiyle sadece kürek çekerek Pasifik Okyanusu'nu geçmeye çalışacak olan Eruç, şunları kaydetti:
"2006 yılında Atlas Okyanusu'nu geçişim beni Pasifik Okyanusu'nu geçmeye hazırladı. Atlas Okyanusu'na oranla şimdiki mesafem iki kat daha fazla ve dolayısıyla süre de fazla. Bu geçişin en zor yönü herhalde 8 ay denizde yalnız mücadele vermem olacak."
Pasifik Okyanusu'nda kürek çekerek, 12.400 kilometrelik yol katedecek olan Eruç, yolunun üzerindeki adaların çoğunun mercan kayalıkları olmasından dolayı karaya çıkmasının zor olduğunu, ancak şartların uygun olması halinde Samoa'daki Pago Pago veya Kirimati adasına uğramayı düşündüğünü kaydetti.
"Açık denizde daha emniyetteyim" diyen Türk gezgin, "9 ay yetecek kadar kendime yiyecek alacağım. Balık tutarak menzilimi artıracağım. Yanıma gereken oltaları aldım" diye ekledi.
En büyük endişesinin San Francisco çıkışında karşılaşacağı, öğleden sonra karaya doğru esen yel olacağı değerlendirmesinde bulunan Eruç, şöyle devam etti:
"Gelgit ve rüzgarları doğru zamanlayıp, ilk 48 saat içinde karadan uzaklık mesafemi korumam gerekecek. Çok kritik olan bu evreyi atlatıp karadan 150-200 deniz mili uzaklaşabilirsem daha sonra yel rüzgarlarının yerini Kuzey Pasifik Yüksek Basınç Sistemi'nin getirdiği kuzey-kuzeybatı rüzgarları alacak. O noktadan sonra rahat ederim."
Atlas Okyanusu'nu geçişi sırasında yaşadığı tecrübelerle Pasifik yolculuğundan önce 7,9 metre uzunluğundaki teknesinde bazı değişiklikler yaptığını belirten Eruç, "Su almamak için su denge cihazını daha iyi yerleştirttim. Daha kaliteli cinsten yeni güverte kapakları taktırdım. Denizdeyken haberleşmemin aksamaması için yanıma yedek ara kablo ve ikinci bir uydu telefonu aldım" dedi.
"AVUSTURYA'YA ERİMİŞ DEĞİL GÜÇLENMİŞ VARMALIYIM"
Bu arada Pasifik okyanusunu geçerek Avustralya'ya vardıktan sonra buradan bisikletle Okyanusya kıtasının en yüksek noktası olan 2228 metre yüksekliğindeki Kosciuszko'ya ulaşmaya çalışacak olan Türk gezgin, "Kürekle varıp, bisikletle devam edeceğimden vücudumun değişik kas grupları çalışacak. O yüzden yolculuk sırasında mümkün olduğu kadar genel formumu yüksek tutup yolculuk sırasında yükleme ve dinlenmeme dikkat edeceğim. Yükselen form eğrisi tutturmalı ve kendimi tüketmemeliyim. Avustralya'ya erimiş değil, güçlenmiş varmalıyım" dedi.
Özellikle çocuklara örnek olmak ve "hayallerinizi ertelemeyin" mesajını vermek isteyen Eruç, 2012 yılında tamamlamayı planladığı dünyayı kas gücüyle dolaşarak altı kıtada altı zirveye çıkma projesinin çevresinde Aktaş Grubu'nun sponsorluğuyla Pasifik Okyanusu'nu geçmeye çalışacak.
Eruç, "Aynı Atlas Okyanusu'nda olduğu gibi Pasifik Okyanusu'nda da Türk pasaportu taşıyıp, gönderde Türk bayrağını dalgalandıracağım" dedi.