Çikolata sevenler yaşadı

Güncelleme Tarihi:

Çikolata sevenler yaşadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2011 00:00

Çikolata severlere müjde. ABD’de bilim insanları çikolatanın meyve suyundan daha fazla antioksidan madde içerdiğini ispatladı.

Ünlü çikolata markası Hershey’s tarafından yapılan araştırma, kakao çekirdeğinin yabanmersininden daha fazla flavanol içerdiğini ancak antioksidan içeriğiyle narı geçemediğini ortaya koydu. ABD merkezli Ulusal Kalp, Ciğer ve Kan Enstitüsü’nce 5000 yetişkin üzerinde yapılan bir başka araştırma da, haftada en az 5 kez çikolata yiyenlerin kalp hastalıklarına yakalanma riskinin yüzde 60 daha düşük olduğunu gösterdi. Uzmanlar yine de çikolatanın ölçülü tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!