Cihatçılar tahliye otobüslerini yaktı

Güncelleme Tarihi:

Cihatçılar tahliye otobüslerini yaktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 00:09

Suriye’nin İdlib vilayetinde bir buçuk yıldır muhaliflerin kuşatması altındaki Şii Fua ve Kefreya köylerindeki hasta ve yaralıları tahliye etmek için yola çıkan otobüsler dün muhalifler tarafından yakıldı.

Haberin Devamı

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, iki köye giden 6 otobüsün ateşe verildiğini duyurdu. Şam yönetimine yakın Al Masdar sitesi ise cihatçı grupların, Fua ve Kefreya’dan tahliye olmak için çıkan sivillere ateş açtığını, bölgeye gönderilen otobüslerin yakıldığını yazdı. Şoförlerden birinin de saldırıda öldüğü belirtildi. Muhalif kaynaklardan yapılan açıklamalara göre saldırıyı, El Kaide bağlantılı Fetih El Şam (eski adıyla El Nusra) örgütü gerçekleştirdi. Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu ise bir açıklama yayınlayarak saldırıyı kınadı.

İRAN TAHLİYEYİ ŞART KOŞMUŞTU

Gözlemevi, bu saldırının ardından Fua ve Kefreya’daki tahliye işlemlerinin ertelendiğini duyurdu. Gözlemevi’ne göre Halep’te ise dün hiç tahliye gerçekleşmedi. Suriye ordusunun Doğu Halep’te kontrolü sağlamasının ardından salı günü muhaliflerin ve sivillerin tahliyesi için Türkiye’nin öncülüğünde, Rusya’nın garantörlüğünde ateşkes anlaşması yapılmış ancak İran’ın yeni şartlar getirmesiyle tahliyeler gecikmişti. İran ile yapılan görüşmelerden sonra Halep’teki tahliyeye karşılık Ankara da Fua ve Kefreya’da bulunan ve çoğunluğu yaralılardan oluşan bazı sivillerin tahliye edilmesinin önünü açmıştı. Düne kadar Halep’teki tahliyeler gecikmeli de olsa devam ediyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!