Çiftlikte diplomasi

Güncelleme Tarihi:

Çiftlikte diplomasi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2001 01:53

ABD Başkanı Bush, Rus meslektaşı Putin'i füze savunma sistemine ikna etmek için çiftlik havasından yararlanmaya çalışıyor. Bush'lar Putin çiftini Teksas'taki çiftlikte, Meksika yemekli ve müzikli bir diplomasi atmosferinde ağırlıyor.

ABD Başkanı George W.Bush ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Beyaz Saray'da nükleer silahların indirimi konusunda anlaştıktan sonra Teksas Crawford'daki muhteşem çiftliğe geçtiler. Bush'un çiftlik gündeminin ilk sırasında, Rus lider Putin'i füze savunma sistemi konusunda ikna etmek bulunuyor. Washington'da, Bush'un çiftlik ortamında uygulamaya koyduğu, kot pantolonlu, egzotik Meksika yemekli ve müzikli diplomasisinin, Putin'i yumuşatıp yumuşatmayacağı ve nasıl bir sonuç vereceği merakla bekleniyor.

Putin ve eşi, çiftliğe başkanlık helikopteri ‘‘Marine One’’ ile geldiler. Ludmilla Putin, kendisini karşılamaya gelen Laura Bush'a sarı gül verdi. Arka koltukta First Lady'ler Laura Bush ile Ludmilla Putin olduğu halde, kendi kullandığı kamyonetle Putin'i yağmurlu bir havada çiftlik evine getiren Bush, eve girmeden önce gazetecilere dönerek, ‘‘sayın Başkan gelirken, Teksas'ta her zaman çok kıymetli olan yağmuru da beraberinde getirdi’’ diye seslendi.

Çiftliğin, ABD'nin kırsal yaşamı hakkında Putin'e fikir vermesini umduğunu belirten Bush, ‘‘en iyi diplomasi, tarafların birbirini tanımaları ve sıcak bir şahsi ilişkinin başlamasıyla yapılır’’ diye konuştu.

Bush, bu hoş ortamda, Putin'in füze savunma sistemi konusundaki şüphelerini gidermeyi umuyor. Çiftlik gündeminde ayrıca biyolojik terör, NATO'nun genişlemesi ve Rusya'nın İran'a silah satışı da bulunuyor. Yetkililer, iki lider arasındaki en tartışmalı ve zor konunun, İran'a silah satışı olduğunu vurguluyorlar.

Fransız şaraplı acılı yemek

Başkan Bush, Rus lideri Putin ve eşi Bayan Ludmilla onuruna, çiftlikte dün bir akşam yemeği daveti verdi. Yemeğe, 28 kişi davet edildi. Moskova'da düzenlenen piyano yarışmasını kazanan ünlü piyanist Van Cliburn ile golfçü Ben Crenshaw, dikkati çeken davetliler oldu. Davetin orkestrası ise yerel swing grubu The Ranch Hands Band'di.

MEKSİKA AĞIRLIKLI MÖNÜ

Yemek için, Teksas'ın favori yemekleri seçildi. Meksika tipi acılı yemeklerden oluşan mönü şöyle:

Guacamole salatası

Mesquite - biberli füme biftek

Güney usulü balık kızartma

Biberli patates kızartma

Taze fasulye

Kızarmış ekmek

Teksas soğanlı tereyağı

Vanilya dondurmalı pay

Chardonnay 2000 Reserve

Cabernet 1999 Reserve
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!