Che'nin saçı açık arttırmada

Güncelleme Tarihi:

Chenin saçı açık arttırmada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2007 00:00

Che Guevara’nın yakalandığı operasyona katılan eski bir CIA ajanı, devrimcinin saçından kestiği bir tutam saçı açık arttırmaya çıkarıyor.

Haberin Devamı

Arjantinli devrimci Che Guevara’nın Bolivya ormanlarında yakalanıp öldürüldüğü operasyona katılan 71 yaşındaki eski CIA ajanı Gustavo Villoldo, gömülmesinden önce Che’den kestiği bir tutam saçı açık artırmayla satmayı planladığını duyurdu.

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) ve Bolivya ordusunun 40 yıl önce düzenlediği operasyonda yer alan Kübalı sürgün Villoldo, bir tutam saçın yanı sıra bir albümde muhafaza ettiği operasyonla ilgili diğer materyalleri de müzayede yoluyla satacağını söyledi.

Villoldo, "Benim için geçmişi geride bırakmanın ve bunları başka birine devretmenin zamanı geldi" dedi. Villoldo, Küba’ya düzenlenen başarısız "Domuzlar Körfezi" çıkarmasına da katıldığını açıkladı.

’Benzersiz’ materyaller

ABD’nin Dallas kentindeki Heritage Auction Galleries’de 25-26 Ekim’de düzenlenecek müzayedede Villoldo’nun Che’yi takip ederken kullandığı harita, Che’nin ölü bedeninin fotoğrafları, Che Guevera ve adamları arasındaki mesajlaşmaların kayıtları, Che’nin gömülmesinden önce alınan parmak izi açık artırmaya çıkacak.

Heritage Auctions yöneticisi Tom Slater, müzayededen ne kadar gelir elde edileceğini bilemediklerini, çünkü satılacak materyallerin pazar için "benzersiz" bir nitelikte olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!