‘Cenevre turu’ için Zürih’te görüştüler

Güncelleme Tarihi:

‘Cenevre turu’ için Zürih’te görüştüler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 21:54

RUSYA Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsviçre’nin Cenevre kentinde planlanan müzakereler öncesi farklılıklardan kaynaklanan sorunları ele almak üzere aynı ülkenin Zürih kentinde dün bir araya geldi.

Haberin Devamı

 İngiliz Reuters haber ajansına göre görüşmenin başında bir gazeteci Lavrov’a Cenevre’de öngörülen Suriye müzakerelerinin planlandığı gibi yürüyüp yürümeyeceğini sordu. Bakan Lavrov da, “Göreceğiz, göreceğiz” diye yanıt verdi. Lavrov, kendisinin ve Kerry’nin görüşmelerde muhalefeti kimin temsil edeceği konusunda uzlaşmaya varıldığını düşünüp düşünmediklerine dair soruya da bunun iki bakan için değil, esas olarak BM Suriye Özel Temsilcisi Stefan de Mistura için bir mesele olduğunu söyleyerek yanıt verdi. 

SURİYELİ MUHALİF BLOKTAN UYARI

SURİYELİ muhaliflerin bir kısmını temsil eden Ulusal Koalisyon, Şam yönetimiyle yapılacak müzakerelerde Rusya’nın terörist olarak nitelendirdiği ve katılımına karşı çıktığı İslam Ordusu’nun siyasi lideri Muhammed Alluş’u Esad yönetimiyle müzakereleri yürütecek heyetin liderliğine seçti. Örgütün eski lideri Zehran Alluş, geçtiğimiz aralık ayı sonunda Şam’da düzenlenen bir hava saldırısında öldürülmüştü.

PYD’YE VETO

Haberin Devamı

Suriye Ulusal Koalisyonu adına açıklama yapan Riyad Hicab, 25 Ocak’ta Cenevre’de yapılması planlanan görüşmelere üçüncü bir tarafın katılmasına da karşı çıktı. Hicab, müzakerelerinde üçüncü bir tarafın yer alması halinde Cenevre’de gelecek hafta yapılacak toplantıya katılmayacaklarını açıkladı. Hicab’ın ‘üçüncü taraf’tan kastının Rusya’nın Cenevre’ye katılması için bastırdığı PYD olduğu kaydediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!