Celle ADD Başkanı Harun Zeki Öztemiz öldü

Güncelleme Tarihi:

Celle ADD Başkanı Harun Zeki Öztemiz öldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2017 10:13

Almanya’da Atatürkçü Düşünce Derneklerinin kurulması çalışmalarını başlatan emekli öğretmen Harun Zeki Öztemiz, dün vefat etti.

Haberin Devamı

1944 Afyon doğumlu Harun Zeki Öztemiz, Aşağı Saksonya Eyaletinin Başkenti Hannover merkez DİTİB camisinde Avrupa ADD Birlik 2. Başkanı Mehmet Ali Ölmez, yönetim kurulu üyesi Turgut Altunbahar, Hannover, Hildesheim ADD temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri ve dostlarının da katıldığı cenaze namazının ardından defnedildi. Harun Zeki Öztemiz’le otuz yılı aşkındır dostluğu olduğunu belirten Dr. Mustafa Cingirt, şunları söyledi:

Celle ADD Başkanı Harun Zeki Öztemiz öldü

“Ben aynı zamanda aile dokturuydum. Kendisi Balikesir Savaştepe Köy Enstitüsünü bitirmiş, bir süre Türkiye’de değişik köylerde öğretmenlik yaptıktan sonra 1971 yılında öğrenimine devam etmek için Almanya’ya gelmişti. Türkiye’de ayrıca Gazi Üniversitesinin Müzik Bölümünü de bitirmişti. Bugün Hannover’de Kılasik Türk Sanat Müziği Koroları varsa, bunu tamamen Harun hocamıza borçluyuz. Gece gündüz gençlere Atatürk’ü anlatmanın yanı sıra koroları yönetmekle meşguldu. Son on yıldır amansız hastalıkla savaşırken dahi, son günlerine kadar bu çalışmalarından geri kalmadı. Aktif olarak Celle ADD Başkanlığını hâlâ sürdürmekteydi. Kendisi yeri doldurulamayacak insanlar arasındaydı. Onu çok arıyacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!