Castro kehaneti

Güncelleme Tarihi:

Castro kehaneti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2006 00:00

Küba lideri Fidel Castro’nun hastalığı, bir İspanyol din adamının, 150 yıl öncesine uzanan iddialarını yeniden gündeme getirdi. Rahip San Antonio Maria Claret, Küba’nın Sierra Maestra bölgesinde at sırtında dolaşırken, "Küba’nın koruyucusu bakire azize" Le Virgen de la Caridad del Cobre’yi gördüğünü ileri sürmüştü.

Buna göre, azize del Cobre, rahip Claret’e, "Silahlı, sakallı ve çok cesur bir adam bu dağlardan ortaya çıkacak ve zafer kazanacak. Yanında da başka sakallı ve uzun saçlı adamlar olacak" dedi. Genç adamın ülkenin lideri olacağını ve reformlar yapacağını da söyleyen del Cobre, "Daha sonra Küba’yı demir yumrukla yönetecek. Ülkede güçlükler ve kıtlıklar olacak. Bu adam 40 yıl iktidarda kalacak ve yatağında ölecek" diye konuştu. İddiaya göre, sakallı lider öldükten sonra bir süre Küba’da istikrar bozulacak ve kan dökülecek, ancak daha sonra ülkede denge sağlanacaktı. Rahip Claret 1857’de İspanya’ya geri dönmüştü. Kilise çevreleri, rahip Claret’in iddialarının, şimdiye dek hep doğru çıktığını ileri sürüyorlar.

Küba Başkan Yardımcısı Carlos Lage, bir bağırsak ameliyatı geçiren Fidel Castro’nun durumunun iyi olduğunu söyledi. Latin Amerika’nın her köşesinden Fidel Castro’ya geçmiş olsun dilekleri yağarken, Bolivya’da bulunan Lage, Küba liderinin birkaç hafta içinde işinin başında olacağını belirtti.

Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez de, "bir arkadaş ve yoldaş" diye nitelediği Castro’nun iyileştiğini kaydetti. Chavez, "Yatağından kalkıp dolaşıyor, konuşuyor, bize selam yolladı" dedi. Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales de, Castro’nun iyileştiğini duymaktan memnun olduğunu ifade etti, "Onu yakında görmeyi umuyorum, ağabeyim gibidir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!