Carla ve Nicolas Sarkozy çiftinin hukuk zaferi

Güncelleme Tarihi:

Carla ve Nicolas Sarkozy çiftinin hukuk zaferi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2014 15:01

Fransa’da iki haftadır siyaset gündemine oturan gizli ses kayıtlarının yasaklanması için yargıya başvuran Carla ve Nicolas Sarkozy çifti, açtığı davayı kazandı.

Haberin Devamı

Mahkeme, Sarkozy ile katıldığı toplantıları gizlice kaydeden en yakın danışmanlarından Patrick Buisson’u 10 bin euro para cezasına çarptırdı.

Sarkozy çifti, özel konuşmalarının da bulunduğu bant kayıtlarının medyaya sızması üzerine yargıya başvurarak, kayıtların yayınlanmasının yasaklanmasını istedi.

Danışman Buisson, önce kayıtların varlığını reddetti, ardından kayıtlar medyaya sızınca Sarkozy’nin rızasıyla kaydettiğini, Sarkozy bunu da reddedince yanlışlıkla düğmeye bastığını dile getirmişti.

Dün kararını açıklayan mahkeme, kasetlerin Sarkozy çiftinin rızası dışında ve Patrick Buisson tarafından bilinçli olarak yapıldığına hüküm getirdi.

Mahkeme, Buisson’u, gizli kayıt yapmak suçundan 10 bin euro para cezasına çarptırdı. Ses kayıtlarına yer veren Atlantico sitesinin ise kayıtları geri çekmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Mahkeme çıkışında ortak açıklama yapan Sarkozy’nin avukatı Thierry Herzog ile Carla’nın avukatı Richard Malka, “Bu bir hukuk zaferidir. İstediğimizi aldık. Sonuçtan memnunuz. Bundan sonra, insanların özel yaşamlarını gizlice kaydedenler bu kadar rahat hareket edemezler” dediler. Ses kayıtlarında Sarkozy’nin, hükümet revizyonu yapmadan bir gün önce Elysee’deki dar kapsamlı bir toplantıda bakanları hakkında söylediği ağır eleştiriler ileeşi Carla ile özel konuşmaları yayınlanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!