Canavar annenin adı 940 milyar lira

Güncelleme Tarihi:

Canavar annenin adı 940 milyar lira
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2001 00:00


Hürriyetim.com.tr
Haberin Devamı

Ünlü isimlerin web adreslerini üzerine kayıt ettirip bunları satan Charles H.Ziegler adlı Amerikalı, beş çocuğunu öldüren Andrea Yates'in internet adresini satmak istedi. Adresin fiyatı açık artırmada 752 bin dolara kadar yükseldi. Bunun üzerine aracı eBay şirketi satışı durdurdu.

ABD'de geçen hafta beş çocuğunu boğarak öldüren Andrea Pia Yates'in internet adresine tam 752 bin dolar (940 milyar lira) teklif edildi. ‘AndreaPiaYates.com’ adresini açık artırma ile satışa sunan eBay şirketi talep patlaması yaşanınca ‘etik değerler adına’ satışı durdurmak zorunda kaldı.

İnternet üzerinden açık artırma yoluyla satış yapan eBay şirketi, AndreaPiaYates.com ismine 500 bin dolar açılış fiyatı biçti. Kısa bir süre sonra 6 kişi 500 bin dolar açılışı kabul edip fiyatı artırmaya başladı. Ve adres, 752 bin dolara kadar yükseldi. EBay şirketi fiyatın hızla artması üzerine açık artırmayı durdurdu. Şirket, ‘Cinayet ve benzeri suçlarla bağlantılı ürünlerin satılmasını politikalarına uygun bulmadıklarını’ gerekçe gösterdi.

AndreaPiaYates.com internet adresi, ünlü ve ilginç isimlerin adreslerini kendi üzerine kayıt ettirerek, bu isimlerin satışından para kazanan Charles H. Ziegler adlı Amerikalı'ya ait. Elinde ünlü isimlere ait, 250 adresin daha bulunduğunu belirten Ziegler, AndreaPiaYates.com adresinin bu kadar büyük ilgi görmesini beklemediğini ve çok şaşırdığını söyledi.

İlginç ve ünlü isimleri satın alan büyük şirketler bu adresleri kendi sitelerine yönlendirerek, talep artırmayı amaçlıyor. Bu nedenle de kamuoyunda yankı uyandıran isimlerin internet adreslerine astronomik rakamlar teklif edilebiliyor.

Babaları uğurladı

TEKSAS'ın Houston kentinde, 20 Haziran günü anneleri Andrea Yates'in cinnetine kurban giden beş kardeş önceki gün aynı kentteki mezarlıkta toprağa verildi. Kentte yaşanan şok ve hüznü kat kat artıran hazin cenaze töreninde, baba Russell Yates, çocukların melek figürleriyle süslü tabutlarına tek tek dokunarak vedalaştı. Yaşları altı ay ile 7 arasında olan Noah, John, Paul, Luke ve Mary'yi banyo küvetinde boğan anne Andrea ise hapiste olduğu için cenazeye katılmadı. 36 yaşındaki Andrea Yates'in doğum sonrası depresyondan kaynaklanan cinnet anında çocuklarını öldürdüğü söyleniyor. Kocası Russell Yates de, ‘‘O sandığınız gibi biri değil, çocuklarını çok severdi, ancak derin bir bunalımdaydı’’ diyerek karısını savunuyor ve idamına karşı çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!