Büyük Okyanus'ta 7,2'lik deprem

Güncelleme Tarihi:

Büyük Okyanusta 7,2lik deprem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2007 09:43

Büyük Okyanus'taki ada devletçiklerden Vanuatu açıklarında Richter ölçeğine göre 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi.

Haberin Devamı

ABD Jeolojik İnceleme Kurumu'ndan yapılan açıklamada yerel saatle 04.08'de meydana gelen depremin merkez üssünün Luganville kentinin 45 kilometre güneydoğusunda, okyanusun 172 kilometre altı olduğu belirtildi.

Vanuatu'nun başkenti Port Villa'daki Ulusal Doğal Felaket Yönetimi Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Luganville kentinin caddeleri, binaları ile köprülerinde çatlaklar oluşmasına, bir su borusunun patlamasına ve yerel bir elektrik jeneratörünün yakıt tankının yerinden çıkmasına neden olan depremde can kaybı meydana geldiğine ilişkin henüz bir bilginin kendilerine ulaşmadığı kaydedildi.

SAHALİN AÇIKLARI 6.4'LE SALLANDI

Rusya'nın uzak doğusundaki Sahalin adası açıklarında meydana gelen Richter ölçeğine göre 6,4 büyüklüğündeki depremde bir kişinin öldüğü bildirildi. Rusya'nın İnterfaks ve Ria Novosti ajansları, depremde bir kadının öldüğünü, en az iki kişinin yaralandığını duyurdu. Bölgedeki 24 binden fazla kişinin tahliye edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Bu arada, Rus haber ajansları depremin büyüklüğünü 6,8 olarak duyurdu. Öte yandan, Japon Meteoroloji Ajansı, depremin ardından verdiği tsunami alarmını kaldırdığını açıkladı ve hemen ardından Rusya'nın uzak doğusundaki Sahalin adasında Richter ölçeğine göre 5.9 büyüklüğünde bir sarsıntı daha meydana geldiğini bildirdi. Yeni bir tsunami alarmı verilmedi. 6.4 büyüklüğünde açıklanan Sahalin adasındaki ilk depremin ardından Japonya'nın kuzey ucundaki Hokkaido adasının batı kıyısını yüksekliği 30 santimetreyi bulan küçük tsunami dalgalarının vurduğunu kaydetti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!