Bulgaristan'da 'mucizevi' ikon izdihamı

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristanda mucizevi ikon izdihamı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2008 12:02

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'nın Aleksandar Nevski katedralinde geçici olarak sergilenen ve "mucizevi" olduğuna inanılan 3 ikon izdihama yol açtı.

Kent merkezinde bulunan katedralin önünde ikonları görmek üzere gelen yüzlerce Hristiyan sabırla saatlerce beklerken, 32 dereceye varan hava sıcaklığı yüzünden bazı yaşlılar baygınlık geçirdi.

Sofya polisi katedral civarında güvenlik önlemleri alırken, kalabalığın yol açtığı trafik tıkanıklığını önlemek için araçları civardaki başka yollara yönlendirdi. Rila, Troyan ve Baçkovo manastırlarından bir hafta kadar sergilenmek üzere getirilen ikonların korunması için de olağanüstü önlemler alındı.

Meryem Ana'nın yaşamından önemli olayları betimleyen 3 ikon, Sofya'ya zırhlı araç ve polis eskortuyla getirildi.
Bu arada Bulgaristan Ortodoks Kilisesinin ruhani lideri Başpatrik Maksim'in ikonların önünde düzenlediği özel ayine çok sayıda bakan ve milletvekili katıldı. Maksim, bir süre önce Çelopeçene semtinde patlayan cephaneliğin verdiği hasarın sınırlı kalmasını, "ikonların kentte bulunmasına" bağladı.

Dokunulduğunda sağlık, bereket ve mutluluk getirdiğine inanılan ikonları görmek ve onlara dokunmak için gelenlerin oluşturduğu uzun kuyrukların gece-gündüz azalmadığı dikkat çekti. İkonların Sofya'da yaklaşık bir hafta kalacağı ve bu süre zarfında tüm inananların onları görebileceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!