Bülent Arınç, Kerry ile Polonya'da görüştü

Güncelleme Tarihi:

Bülent Arınç, Kerry ile Polonyada görüştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2014 11:47

ABD ile Türkiye arasında 'CNN krizi' sürerken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Polonya'da 2,5 saatliğine bir araya geldi.

Haberin Devamı

Taksim'de Gezi Parkı olaylarının yıldönümünü takip ederken canlı yayında polis tarafından engellenen CNN International muhabiri Ivan Watson, Ankara-Washington arasında krize neden oldu.

Bülent Arınç, Kerry ile Polonyada görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin dünkü grup toplantısında, Watson'dan "ajan" olarak söz etti. Washington'dan da yanıt gecikmedi; ABD Dışişleri Sözcü Yardımcısı Marie Harf, Başbakan Erdoğan'ın sözlerini "gülünç ve saçma" olarak niteledi.

Bülent Arınç, Kerry ile Polonyada görüştü
ABD’DEN ERDOĞAN’A: GÜLÜNÇ VE SAÇMA

Ankara-Washington hattında bu kriz sürerken, Polonya'da ise sessiz sedasız bir görüşme gerçekleşti. Basından sorumlu olan ve hükümet sözcülüğünü de yürüten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Polonya'da ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile yaklaşık 2,5 saat görüştü.

Bülent Arınç, Kerry ile Polonyada görüştü
CPJ’DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN’A SERT TEPKİ

Haberin Devamı

Arınç ve Kerry, Özgürlük Bayramı ve Dayanışma Ödülü dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler kapsamında Polonya'da bulunuyordu.

Arınç'ın Kerry ile görüşmesi konusunda ayrıntı veren Türk yetkililer, "Akşam yemeğinde yan yana oturan Arınç ve Kerry, yaklaşık 2,5 saat süren yemek boyunca, Türkiye ile ABD arasındaki her konuyu ele aldılar" açıklamasını yaptılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!