Büdenbender: İlk kez iftar sofrasında yer alıyorum

Güncelleme Tarihi:

Büdenbender: İlk kez iftar sofrasında yer alıyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 15:24

Almanya Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, bu yıl üçüncü kez iftar yemeği verdi. Bu yıl sadece kadınların davet edildiği iftar yemeğine, Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in eşi Elke Büdenbender de katıldı.

Haberin Devamı

CHARLOTTENBURG Sarayı’nda düzenlenen iftar yemeğine Büdenbender dışında Federal Meclis Başkanvekili Petra Pau, Yeşiller Federal Meclis milletvekili Renate Künast, Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Parti Federal Meclis milletvekili ve partisinin Uyum Politikaları Sözcüsü Cemile Giousouf, Federal Hükümetin Engelliler Danışmanı Verena Bentele, NSU kurbanları ve kurban yakınları için görevlendirilen Ombudsman Barbara John ile Almanya genelinde farklı dini inanca mensup yaklaşık 200 kadın katıldı. Özoğuz, Büdenbender ve Bentele, iftar yemeği öncesinde davetlilerle bir süre ayak üstü sohbet etti. 

Bakan olarak görev yaptığı süre içinde bilgi alış verişi ve toplumu bir arada tutmak istediğini, geçen yıl verdiği iftar yemeğinde gençleri buluşturduğunu belirten Bakan Özoğuz, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Büdenbender: İlk kez iftar sofrasında yer alıyorum
Hannover’de yaşlı ve bakıma muhtaç kadınlara yönelik çalışmalar yürüten Ömür Türk, Büdenbender ve Özoğuz’a yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

KADINLAR ROLÜ BÜYÜK

“Bu yıl ise kadınları buluşturmak istedim. Çünkü kadınlar, mültecileri desteklemeye yönelik projelerde, kadın göçmenlere yönelik çalışmalarda büyük ve önemli rol oynuyorlar. Ayrıca İslam ile ilgili yapılan tartışmalarda kadınlar mağdur ediliyor. Kadınların İslam ülkelerinde sıklıkla eşit muamele görmedikleri doğru. Kendisine güvenen, modern Müslüman kadınlar tartışma ortamlarında çok görünmüyor. Genç Müslüman kadınlar katıldıkları ortamlarda ise Alman olmanın ve Müslüman kadın olmanın artık normal olduğunu gösteriyorlar. Günümüzde dört milyon Müslüman artık bizim ülkemizin ayrılmaz bir parçası. Bu yüzden de Müslüman olsun veya olmasın kadınların burada, iftar yemeğinde buluşması, toplumun birliğini sağlamak ve din ile inanç farkını ortadan kaldırmak açısından önemli.”

Büdenbender: İlk kez iftar sofrasında yer alıyorum

Haberin Devamı

BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

Cumhurbaşkanı Steinmeier’in eşi Elke Büdenbender ise konuşmasına Alman Anayasası’nın üçüncü maddesinde yer alan ‘Erkekler ve kadınlar eşit haklara sahiptirler’ sözüyle başladı. Büdenbender, “Hayatımda ilk kez iftar sofrasında yer alıyorum. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Farklılıklarıyla bir araya gelen ve birlikte eğlenen çok sayıda kadın arasında olmaktan çok etkilendim. Farklı inançta olan veya hiç inanmayanların birbirine yardım etmesi, önyargıları ortadan kaldırması ve her şeyden önce diğerinden duyulan korkuları yok edilmesi ve birbirini tanıması önemli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!