'Bücür'ü Sean Penn'e verdiği röportaj yakalatmış!

Güncelleme Tarihi:

Bücürü Sean Penne verdiği röportaj yakalatmış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2016 10:16

Meksikalı ünlü uyuşturucu baronu Joaquin ‘El Chapo’ (Bücür) Guzman'ın, ABD'li aktör Sean Penn'e verdiği gizli röportaj sayesinde yakalandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Meksikalı yetkililer, hayat hikayesinin bir filme konu olması için yapımcı ve oyuncularla bağlantı kurmak isteyen Guzman’ın, Rolling Stone dergisinde yayımlanmak üzere Penn ile gizlice yaptığı röportajın kendilerine yol gösterdiğini açıkladı.

Sinaloa uyuşturucu kartelinin başında olan Guzman, 17 ay yattığı Altiplano hapishanesine dışarıdan 1.5 km tünel kazdırarak firar etmişti. Önceki gün yakalanan 58 yaşındaki Guzman, 6 ay önce kaçtığı hapishaneye geri götürülmüştü.

Guzman'ın yakalanmasının ardından; Rolling Stone dergisi dün, ünlü uyuşturucu baronunun Penn ile yaptığı röportajı yayımladı. Dergide Sean Penn imzasıyla yayımlanan makalede, Guzman'ın güveninin kazanılması için aylarca süren gizli temaslar yapıldığı; bunun neticesinde de ikilinin yedi saatlik bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Dergide Guzman ile Oscar'lı aktör Penn'in 2 Ekim'de çekildiği ifade edilen bir fotoğrafı da yayımlandı.

Haberin Devamı

Bücürü Sean Penne verdiği röportaj yakalatmış

Guzman-Penn görüşmesine, Meksika'nın en ünlü aktrislerinden biri olan Kate Del Castillo'nun aracı olduğu belirtildi. Castillo, ülkesinde oldukça bilinen bir pembe dizide uyuşturucu baronesini oynamıştı. Penn, Castillo'nun geçmişte attığı bir tweet'te Meksika'da hükümet yerine Guzman'a daha fazla güvendiğini belirttiğini hatırlattı.

Bücürü Sean Penne verdiği röportaj yakalatmış

Dağlık bir bölgedeki, gizli bir yerde buluşan ikilinin görüşmesinden sonra; Guzman bir video mesaj aracılığıyla, Penn'in 2 Ekim'deki görüşmede yöneltemediği soruları yanıtladı.

BAŞKA ŞANSI YOKMUŞ
Guzman, Penn'e verdiği röportajda, "Dünyadaki herkesten daha fazla eroin, metamfetamin, kokain ve marihuana sağlıyorum. Elimde denizaltı, uçak, kamyon ve tekne filoları var" diyor.

Guzman, uyuşturucu kaçakçılığı işine nasıl bulaştığını soran Penn'e şu yanıtı veriyor: "Geldiğim yerde iş fırsatları yok. Hayatta kalmak, yiyecek almak için para kazanmanın tek yolu haşhaş yetiştirmek ve onu satmak. Söyleyebileceğim tek şey bu."

Haberin Devamı

PENN HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILABİLİR
Reuters'a konuşan bir Meksikalı hükümet kaynağı, Penn ve Castillo hakkında kara para aklama suçundan soruşturma başlatılmasının gündemde olduğunu söyledi.

TELEFONLARINI MI DİNLEDİLER
Penn makalesinde, Meksikalı ve ABD'li yetkililerin kendisini izlediğinden emin olduğunu yazdı. Reuters'a konuşan Meksikalı hükümet kaynakları da Penn'i takip ettiklerini doğruladı.

Penn'in Guzman ile görüşeceğinden haberdar olan Meksikalı yetkililerin, bu bilgiye nasıl ulaştığı ise bilinmiyor. Amerikan istihbaratının, ABD'nin uyuşturucuyla savaş politikalarını uzun süredir eleştiren ve sıkı bir aktivist olarak tanınan Penn'in telefonlarını dinleyerek elde ettiği bilgileri Meksika ile paylaşmış olabileceği yorumları yapılıyor.

Haberin Devamı

Reuters'a konuşan kaynaklardan biri, 2 Ekim'deki görüşmeden kısa süre sonra Guzman'ın kaldığı bir çiftliğe helikopter destekli bir operasyon yapıldığını belirtti. Günlerce süre kuşatmaya rağmen, Guzman'ın bacağından aldığı hafif bir yarayla Durango eyaletindeki çiftlikten kaçtığı ifade edildi. Ancak yetkililer, bu baskının, Guzman'ın yakalanmasıyla sonuçlanan operasyonlar açısından önemli bir dönemeç olduğunu vurguladı.

Bücürü Sean Penne verdiği röportaj yakalatmış

Guzman, Meksika güvenlik güçlerinin Sinaloa eyaletindeki Los Mochis kentindeki bir otele düzenlediği baskında yakalanmıştı.

Bücürü Sean Penne verdiği röportaj yakalatmış

Güvenlik güçleri, evdeki iki zırhlı araç, sekiz tüfek, bir tabanca ve bir roket güdümlü el bombası fırlatıcıya el koymuştu.

Haberin Devamı

ABD'YE GÖNDERİLECEK
Meksika'nın, ABD'ye büyük miktarlarda uyuşturucu sokan Sinaloa kartelinin lideri olan Guzman'ı bu ülkeye teslim etmesi bekleniyor. Ancak Guzman'ın avukatları, uyuşturucu baronunun ABD'ye iade edilmesini engellemeye çalışıyor.

Meksika Başsavcılık Dairesi yetkilileri, ABD'de uyuşturucu kaçakçılığı suçundan arananlar listesinde yer alan Guzman'ın yeniden yakalanmasıyla ABD'ye gönderme işlemlerini başlattıklarını belirtti. Guzman'ın bu karara itiraz etmek için üç, bu itirazlarını kanıtlamak için de 20 günü bulunduğunu hatırlatan yetkililer, "El Chapo”yla ilgili kararın 2014'te ABD'den gelen teklif doğrultusunda verildiğini ifade etti.

Haberin Devamı

ABD, Guzman'ın yakalanması için bilgi verenlere 5 milyon dolarlık ödül vadetmişti.

SERVETİ 1 MİLYAR DOLAR
Yaklaşık 1 milyar dolar mal varlığıyla Forbes dergisinin 'dünyanın en zenginleri listesine' giren Guzman 10 yıldan uzun bir süre adaletten kaçtı.

Daha önce tutuklu olduğu cezaevinden 2001 yılında kaçan Guzman'ın yeniden demir parmaklıklar ardına gönderilmesi, Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto için büyük bir başarı olarak görülmüştü.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!