Brüksel'e terör bayrağı çektiler

Güncelleme Tarihi:

Brüksele terör bayrağı çektiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2002 02:14

Terör örgütü DHKP-C, Belçika makamlarının izniyle, AB Komisyonu, AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu binalarının bulunduğu bölgede, ‘‘temsilcilik’’ açıp, bayrak çekti. Örgüt üyeleri burada diplomatik temaslar kuruyor, basın toplantıları düzenliyor, davetlere katılıyor.

Türkiye'nin AB'nin terör örgütleri listesine dahil edilmesini istediği DHKP-C'nin Brüksel'deki ‘‘temsilcileri’’, Belçika makamlarının ve AB çevrelerinin ‘‘saflık ve hoşgörüsünden’’ geniş ölçüde istifade ediyorlar. Brüksel'de AB Komisyonu, AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu binalarının bulunduğu bölgede ‘‘temsilcilik’’ açan terör örgütü yandaşları, kendi ifadelerine göre, ‘‘Brüksel Belediyesi'nden izin alarak’’, binalarına ‘‘bayrak’’ astılar.

TEMSİLCİLİK GİBİ

‘‘Temsilcilik’’ binasında basın toplantıları ve basın açıklamaları yapan teröristler, çoğunluğu siyasi ve diplomatik olan etkinliklere de katılıyor, üst düzey yetkililerle ve Avrupalı parlamenterlerle temas kurabiliyorlar. Terör örgütünün Brüksel'deki ‘‘temsilcileri’’, ‘‘maddi güçlerini’’ de kullanarak, ‘‘ses getirecek lobi faaliyetleri’’ gerçekleştiriyorlar. Belçika basınına ‘‘diplomatik demeçler’’ veren ve görüşlerinin etkili gazetelerde yayımlanmasını sağlayabilen teröristler, geçen hafta da, amblemlerinin, AB ve Belçika tarafından bastırılan bir broşürde, ‘‘Türk siyasi partisi amblemi’’ olarak yer bulmasını sağladılar.

PARTİ SKANDALI

AB Komisyonu, binlerce adet dağıtılan ‘‘Brüksel, Avrupa'nın Başkenti’’ isimli broşürde, Türkiye‘nin, kapatılan Fazilet Partisi (FP) ile Demokratik Türkiye Partisi (DTP) amblemleri yanında, terör örgütü DHKP-C ve terör örgütü TKPML’nin amblemleri ile simgelenmesini, ‘‘üzücü ve gözden kaçan bir yanlışlık’’ olarak nitelendirdi. Terör örgütleri yandaşları, AB'nin terör örgütleri listesine isimlerinin alınmasını engellemek amacıyla yoğun faaliyetlerini sürdürüyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!