Brezilya'da aynı hafta içerisinde ikinci isyan: 33 ölü

Güncelleme Tarihi:

Brezilyada aynı hafta içerisinde ikinci isyan: 33 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 17:18

Brezilya'da 5 gün önce yaşanan ve 66 tutuklunun öldüğü cezaevi isyanının ardından bu kez de Roraima eyaletindeki bir cezaevinde 33 tutuklunun öldüğünü duyurdu.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada sabah saatlerinde Pamc adlı cezaevinde çıkan isyanda 33 tutuklunun öldüğü belirtildi.

Yerel yetkililer olayın 'kontrol altına' alındığını da söyledi. Pamc cezaevinde geçen ekim ayında da rakip uyuşturucu çeteleri üyelerinin kavgası 10 kişinin ölümüyle sonlanmıştı Yerel yetkili Uziel de Castro, son isyanın sorumlusunun Sao Paola merkezli 'First Capital Command' (PCC) alı uyuşturucu çetesi olduğunu ileri sürdü.

5 GÜN ÖNCEKİ CEZAEVİ İSYANI SON 20 YILIN EN KANLISIYDI

Brezilya'da 5 gün önce Manaus kentindeki bir cezaevinde isyan çıkmış, 66 tutuklu hayatını kaybetmişti. Ülkenin son 20 yıldaki en kanlı cezaevi isyanı olarak tarihe geçen olayın rakip uyuşturucu çetelerinin kavgasından çıktığı aktarılmıştı.

İsyan sırasında çok sayıda PCC örgütü mensubu bir diğer uyuşturucu çetesi olan 'Kuzey Ailesi' üyeleri tarafından öldürülmüştü. PCC'nin Brezilya'nın en güçlü uyuşturucu çetesi olduğu belirtiliyor. Kuzey Ailesi'nin ise PCC'nin ardından ülkenin en 2. en güçlü uyuşturucu çetesi olan 'Red Command' ile müttefik olduğu belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!