Brezilya'da 155 yolcu taşıyan uçak düştü

Güncelleme Tarihi:

Brezilyada 155 yolcu taşıyan uçak düştü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2006 04:12

Brezilya'da Gol Havayolları'na ait uçak, Amazon bölgesinde Legacy tipi küçük bir uçakla çarpıştı. Küçük uçak yere inmeyi başardı, radardan kaybolan yolcu uçağının enkazı bulundu.

Haberin Devamı

Başkent Brasilia'ya gitmek üzere yerel saatle öğleden sonra Amazon bölgesindeki Manaus kentinden havalanan uçak, Para eyaletinin Serra de Caximbo bölgesi yakınlarında, Legacy tipi küçük bir uçakla çarpıştı.

Brezilya havaalanları idaresi İnfraero'nun Başkanı Jose Carlos Pereira da Globe haber ajansına yaptığı açıklamada, uçağın Amazon bölgesinde küçük bir uçakla çarpıştığını, kanadı zarar gören küçük uçağın yere inmeyi başardığını söyledi.

/images/100/0x0/55eb1119f018fbb8f8a8e009

Acı haberi alan yolcu yakınları havalimanına akın etti

Ülkenin en büyük ikinci havayolu şirketi Gol Havayolları ise radardan kayboldu. Arama çalışmaları sonucunda uçağın enkası bulundu.  Brezilya havaalanı idaresinden yapılan açıklamada, kurtarma uçaklarının, enkazı Mato Grosso eyaletinde "ulaşılması zor bir bölgede" bulduğu belirtildi. Açıklamada ayrıntılı bilgi verilmedi.
    
Boeing 737-800 tipindeki uçakta 149 yolcu, 6 mürettebat toplam 155 kişi bulunuyor.

Haberin Devamı

Gol'ün 1907 sefer sayısı uçağının başkent Brasilia'ya gitmek üzere Manaus'dan hareket ettiği açıklandı.

HAVAALANLARI İDARESİ BAŞKANI: KURTULAN OLMA İHTİMALİ ÇOK AZ

Brezilya'da küçük bir uçakla çarpıştıktan sonra radardan kaybolduğu bildirilen ve enkazı bulunan yolcu uçağında hayatta kalan olma ihtimalinin “çok az” olduğu bildirildi.

Brezilya havaalanları idaresi İnfraero'nun Başkanı Jose Carlos Pereira, düzenlediği basın toplantısında, “böyle bir çarpışmadan sonra sağ kalma ihtimalinin çok zor” olduğunu belirtti.

Gol havayolu şirketine ait Boeing 737-800 tipindeki uçakta 149 yolcu ve 6 kişilik mürettebat bulunduğu açıklanmıştı.

Brezilya havaalanı idaresinden yapılan açıklamada, kurtarma uçaklarının, enkazı Mato Grosso eyaletinde "ulaşılması zor bir bölgede" bulduğu belirtilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!