Bosna Hersek'te seçim öncesi eylemi

Güncelleme Tarihi:

Bosna Hersekte seçim öncesi eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2010 15:56

Bosna Hersek'te çeşitli sivil toplum örgütlerinin üyeleri, ülkedeki karışık siyasi yapıya son verilmesi için “yeni anayasa” yapılması isteğiyle eylem yaptı.

Haberin Devamı

Bosna Hersek'te Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi ile Federasyon, Bosna Sırp Cumhuriyeti ve 10 kantonun hükümetlerinin belirleneceği yarınki seçimler öncesinde, başkent Saraybosna'daki tarihi Başçarşı'da çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri biraraya geldi.

Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu grup, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Üçlü Konseyi Başkanı Haris Silayciç, Boşnakları temsil eden en büyük parti konumundaki Demokrat Hareket Partisi'nin (SDA) Genel Başkanı Süleyman Tihiç, medya patronu ve Daha İyi Gelecek İçin İşbirliği Partisi'nin (SBB) Genel Başkanı
Fahrudin Radonçiç ve Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin Başbakanı Milorad Dodik'in maskelerini takarak yürüyüş yaptı.

Bosna Hersek'in karışık siyasi yapısını eleştiren eylemciler, ülkeye “deli gömleği giydirildiğini” ve bu “gömleği” çıkarmanın zamanının geldiğini ifade etti. Ülkedeki 1992-1995 yıllarında yaşanan savaşa son veren Dayton Barış Anlaşması'nın bu karışık yapıya neden olduğunu savunan eylemciler, “Yeni Anayasa, Yeni Hayat” ve “Tek Bosna Hersek” şeklinde sloganlar attı.

Haberin Devamı

Yapılan basın açıklamasında da seçimlerden hemen sonra ülkede karışık siyasi yapıya son verecek yeni bir anayasa için hızlı bir çalışma başlatılması talep edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!