Boşanma emri Putin’den

Güncelleme Tarihi:

Boşanma emri Putin’den
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2007 00:00

İngiliz futbol kulübü Chelsea’nin sahibi ve Rusya’nın en zengin kişisi Roman Abramovich’in boşanması her iki ülke basınını geniş bir şekilde meşgul ediyor.

Gazeteler boşanmanın maliyetini farklı farklı hesaplarken İngiliz basını, Abramovich’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in isteği üzerine boşanma kararı aldığını ileri sürdü. Putin’in, Abramovich’i oğlu gibi gördüğünü belirten İngiliz gazeteleri, geçen yıl manken Daria Zhukova ile ilişkisi olduğu haberleri üzerine, düzenli aile yaşamından yana olan Putin’in, Abramovich’e bu durumu bir an önce "temizlemesi" talimatı verdiği iddiasında bulundular.

Ünlü biyografi yazarı Chris Hutchins, İngiliz Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada, Putin’in "Yaptığını temizle ve boşan" demesi üzerine Roman Abramovich’in eşini boşamayı kabul ettiğini söyledi. Yazarın iddiasına göre, Putin ile baba-oğul ilişkisi içinde bulunan 40 yaşındaki Rus milyarderin 25 yaşındaki eski manken Daria Zhukova ile ilişkisi ortaya çıktıktan sonra Rusya Devlet Başkanı tarafından özel hayatını düzene sokması istendi. Putin’in boşanma olayındaki rolünü, Rus liderin hayatını kaleme alan ve Abramovich’in biyografisini de yazan Chris Hutchins, bu yıl sonuna doğru çıkacak kitabında açıklayacak.

KAÇA PATLAYACAK

Öte yandan Rus ve İngiliz gazeteleri, Abramovich’in boşanma tazminatı olarak birbirinden çok farklı rakamlar telaffuz ediyorlar.

Rus Vedomosti gazetesinin dünkü sayısında Abramovich’e yakın kaynaklara dayandırılarak yayımlanan haberde, eski hostes İrina’nın, Abramovich’in 18.7 milyar dolarlık servetinin yalnızca yüzde 2’lik bölümünü alacağı kaydedildi. Haberde, Abramovich’in sözcüsü John Mann’ın bu konuda bir yorumda bulunmayacağını söylediği belirtilerek, "Abramovich’in bir yakını, anlaşmalı boşanma sonucu İrina’nın yaklaşık 300 milyon dolarlık tazminatı kabul ettiğini söylediler" denildi. Abramovich’in yakını, İrina’nın alacağı Moskova ile Londra’da birer ev, yat, uçak ve bir miktar nakit paranın toplamının 300 milyon dolar civarında olduğunu bildirdi.

İngiliz basınına göre Rusya Devlet Başkanı Putin, oğlu gibi sevdiği Roman Abramovich’e yasak aşkı konusunda "Yaptığını temizle ve boşan" dedi. Rus milyarder de emre itaat etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!