BM'de Gazze'ye yardım kermesi düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

BMde Gazzeye yardım kermesi düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2009 09:35

Birleşmiş Milletler binasında Gazze'ye yardım amacıyla uluslararası bir kermes düzenlendi.

Kermese Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin'in eşi Nur İlkin'in başkanlığında Türkiye standı da katılarak destek verdi. Büyük ilgi gören Türk standında Türk yemeklerinden çeşitli örnekler sunuldu.

New York merkezli “Islamic Heritage Society” derneği tarafından düzenlenen kermeste satışa çıkarılan ürünler ve ikram edilen yemeklerden elde edilen gelir Gazze'deki Filistinlilere gönderilecek.

Derneğin temsilcisi Bahreynli Awatif Alkhaja AA muhabirine kermesle ilgili verdiği bilgide, toplanan yardımların, BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Kurumuna (UNRWA) verileceğini söyledi. BM'deki kermese toplam 23 ülkenin katkıda bulunduğunu söyleyen Alkhaja, Gazze'ye yardım amaçlı bir kermesi ilk kez düzenlediklerini ve pek çok ülkenin kendilerine destek verdiğini görmekten memnun olduklarını söyledi.

Alkhaja New York'ta 40 yıldan beri faaliyetlerini sürdüren derneklerinin her yıl yardım amaçlı bu tür kermesler düzenlediğini, bazılarını Türkevinde yaptıklarını, ancak bu sefer Gazze'ye yardım etmek istedikleri için BM'ye geldiklerini anlattı.

Nur İlkin de renkli geçen kermese Gazze'deki insanlara yardım etmek amacıyla katkıda bulunduklarını ve Türk standına son derece yoğun ilgi olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!