BM Büyükelçisi Önal: Yakın tarihte böyle bir trajedi yok

Güncelleme Tarihi:

BM Büyükelçisi Önal: Yakın tarihte böyle bir trajedi yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2023 07:00

İsrail’in Gazze’ye yönelik uluslararası hukuka aykırı saldırıları devam ederken Birleşmiş Milletler’de de gündem değişmiyor. Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal, genel kurulda Gazze’deki insani durum hakkında düzenlenen oturumda katılımcılara hitap etti. Önal, “İnsanlık yakın tarihte böyle bir insani trajedi görmedi” diyerek İsrail’in Gazze’deki saldırılarını kınadı.

Haberin Devamı

Sivillerin, hastanelerin, mülteci kamplarının, okulların ve ibadethanelerin hiçbir ayrım gözetilmeksizin bombalandığını ifade eden Önal, uluslararası insan hakları hukukunun her gün ayaklar altında çiğnendiğini belirtti.

TÜRKİYE’DEN İNSANİ ÇABA

Çatışmaların başından bu yana Türkiye’nin takındığı tavrı ve insani yardım anlamında gösterdiği gayreti de anlatan Büyükelçi Önal, Gazze’deki Türk Filistin Dostluk Hastanesi’nin İsrail’in yoğun bombardımanı altında faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan birçok sağlık tesisinden biri olduğuna ve buradaki kanser hastalarının tedavilerine devam etmek üzere Türkiye’ye gönderildiğini ifade etti.

BMGK’YI ELEŞTİRDİ

Konuşmasında BM’yi de eleştiren Önal, BM Güvenlik Konseyi’nin Gazze’deki insani felaketi durdurma konusundaki başarısızlığının affedilemez olduğunu vurguladı. Filistin sorununun iki devletli, vizyon içerisinde çözülebileceğini kaydeden Türk Büyükelçi, Ortadoğu’daki kalıcı barışın anahtarının bu sorunun çözümünde olduğunu dile getirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!