İngiltere’de ilk oylar kullanıldı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de ilk oylar kullanıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 11:56

Türkiye’de 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu için Birleşik Krallık’ta yaşayan seçmenler oylarını kullanmaya başladı.

Haberin Devamı

İNGİLTERE, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’deki yaklaşık 90 bin Türk seçmen, Londra ve İskoçya’nın başkenti Edinburg Başkonsolosluğu’nda 9 Nisan Pazar günü saat 21.00’e kadar oy kullanabilecek. Oy kullanma işlemi 4 gün boyunca İngiltere’nin başkenti Londra’nın Hammersmith semtindeki Novotel London West Hotel ve Convention Centre’da sabah saat 09.00’dan akşam saat 21.00’a kadar sürecek. 

Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, sandık başında mecliste grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP’nin sandık görevlisinin yer aldığını söyledi. Ergin, oy kullanmak için nüfus cüzdanı veya pasaportlarında T.C. kimlik numarası kayıtlı olması gerektiği halde problem yaşayan vatandaşlara da hizmet vereceklerini söyledi.

İskoçya’da, ülkenin kuzey bölgelerinde ve Kuzey İrlanda’da yaşayan seçmenler de Edinburgh Başkonsolosluğu’nda açılan sandıkta oylarını kullanabilecek. Edinburgh Başkonsolosu Semih Lütfü Turgut, bu bölgede yaşayan 3 bin 389 kişinin oy seçmen kütüğüne kayıtlı olduğunu söyledi.
İskoçya’da da oy verme işlemi 9 Nisan Pazar günü akşamına kadar Forsyth House, 93 George St Edinburgh, EH2 3ES adresinde verilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!