Biri düştü, diğeri yoluna devam etti: 155 kayıp

Güncelleme Tarihi:

Biri düştü, diğeri yoluna devam etti: 155 kayıp
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2006 00:00

Brezilya’nın, Amazon bölgesinde bulunan Manaus kentinden, başkent Brasilia seferini yapmak üzere içindeki 149 yolcu ve 6 mürettebatla önceki gün havalanan Gol Havayolları’na ait Boeing 737 tipi uçak, kalktıktan bir süre sonra düştü.

Yolcu uçağının, küçük bir uçakla çarpışarak Yağmur Ormanları’na düştüğü belirtiliyor. Brezilya sivil havacılık idaresi, uçakla son bağlantının Sao Felix do Xingu kasabası üzerindeyken kurulduğunu duyurdu.

Kaza geçiren küçük uçağın Cochimbo’ya acil iniş yaptığı belirtilirken, Brezilya Hava Kuvvetleri’ne ait beş uçak ve kurtarma ekipleri, uçağın enkazını Mato Grosso eyaletindeki sık ormanlık arazide buldu. Enkaza ulaşmanın, olumsuz doğa şartları ve sık ormanlık arazi nedeniyle zor olacağı belirtiliyor. Kazada sağ kalan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

UÇAK YENİYDİ

Başkent Brazil, Rio de Janeiro ve Manaus havaalanına gelen ve heyecanlı bir bekleyiş içine giren yolcu yakınları, uçağın düştüğü haberiyle yıkıldılar.

Düşük taşıma ücreti politikasıyla birkaç yıl içinde hızla büyüyen ve Brezilya’nın iki numaralı havayolu şirketi haline gelen Gol, komşu ülkelere de uçuşlar düzenliyor. Düşen uçak yeniydi. 12 Eylül’de Gol’e teslim edilmişti ve 200 saat uçmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!