Bin Ladin’i mi buldu

Güncelleme Tarihi:

Bin Ladin’i mi buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2007 00:00

Fast food sektörünü eleştiren belgeseliyle üne kavuşan Amerikalı yönetmen Morgan Spurlock, bu kez Usame bin Ladin’in izinde. Gelecek ay prömiyeri yapılacak belgeselin 15 dakikalık fragmanını gören yapımcı Weinstein’in, filmin dağıtım hakları için 25 milyon dolar ödediği ortaya çıktı. Belgeselde Bin Ladin ile yapılan bir röportajın yer aldığı iddia ediliyor.

2004 yılında Oscar’a aday gösterilen "Super Size Me" (Şişir Beni) adlı belgeselde bir ay boyunca sadece hamburger gibi fast food ürünleriyle beslenerek bu endüstrinin insan sağlığına zararlarına dikkat çeken Amerikalı bağımsız film yapımcısı Morgan Spurlock, yine sansasyon yaratmaya hazırlanıyor. "Usame bin Ladin Dünyanın Neresinde" adlı yeni belgeselinde El Kaide liderinin izini süren Spurlock’un, Amerikan ordusunun ve istihbarat servislerinin altı yıldır yapamadığı şeyi başardığı iddiası internette hızla yayılıyor.

KUTSAL KÁSE’Yİ BULDUK

Geçen yaz Variety Dergisi’ne konuşan görüntü yönetmeni Daniel Marracino’nun "Kutsal Káse’yi bulduk" sözleriyle verdiği ipucunun ardından, Amerikan televizyon kanalı MSNBC de, aykırı yönetmenin Bin Ladin ile görüşmüş olabileceğini bildirdi. Hollywood’un önemli yapımcıları Weinstein kardeşlerin, Spurlock’ın sır gibi saklanan belgeselinin 15 dakikalık bir bölümünü geçen şubatta Berlin Film Festivali’nde izleyip yayın hakları için 25 milyon dolar ödemeyi kabul ettiğini bildiren MSNBC, beklentileri iyice yükseltti. Ancak söz konusu "Kutsal Káse"nin başka bir anlamının da olabileceği belirtiliyor.

Ortadoğu ülkelerini gezerek Bin Ladin’i arayan Spurlock’ın belgeseli gelecek ay Sundance Film Festivali’nde ilk kez gösterilecek. Bloglarda, Bin Ladin’in 11 Eylül’den sonra sadece kendisine "hayran olduğunu" açıklayan El Cezire muhabiri Yusri Fuda’ya bir kez röportaj verdiği, 1996’da da The Independent’dan Robert Fisk’e konuştuğu hatırlatılıyor. ABD Yönetimi ise, asıl sorunun Bin Ladin’i bulmak değil, askeri bir felakete neden olmaksızın onu yakalayabilmek olduğunu savunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!