Güncelleme Tarihi:
ABD SAVUNMA BAKAN YARDIMCISI: BÜTÜN ASKERİ SIRLARIMIZ ÇALINDI
Levin, 27. Ulusal Bilişim Kurultayı'na katıldığı Rixos Ankara Oteli'nde, Anadolu Ajansı'na bilgi güvenliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bilgi güvenliği konusunda görevinin hem bireylerin özelini korumak, hem de ABD hükümetine bu anlamda hizmet etmek olduğunu belirten Levin, ABD olarak bilgi güvenliğine büyük önem verdiklerini, özellikle Amerikan vatandaşlarının banka ve sağlık kayıtlarının korunmasının, özel hayatlarının korunması açısından önemli olduğuna işaret etti.
Levin, potansiyel tehlikelerin tespit edilerek gerekli önlemler alınması, Beyaz Saray ve Pentagon gibi önemli yerlerin korunması için ulusal güvenlik uygulamalarının yapıldığı dönemlerin olduğunu bildirdi.
Peter Levin, “ABD ağ yapısı güvenli mi” yönündeki soruyu yanıtlarken, “Kayıtların temelde güvenli olduğunu ancak bunun tamamen güvenli olduğu anlamına gelemeyeceğini” kaydetti. Levin, ölçeklendirilebilir köprülerin (mevcut ağa girmek için bağlantı/yol/köprü oluşturma) farkında olmak gerektiğini vurguladı.
Levin, “Birçok düşmanımız bazen tek bir bilginin peşinde oluyor. Bazen başarılı, bazen başarısız oluyorlar. Siber güvenlik uzmanı olarak endişe ettiğim şey; şirketlerimizdeki, hükümetlerimizdeki, hatta evimizdeki değerli şeyleri bir düşman bir kerede ele geçirebilir. Beni bu endişelendiriyor ve bu noktada gerçekten iyi bir iş yaptığımızı düşünüyorum” dedi.
PANTAGON'UN SAVAŞ BİLGİLERİNİN ÇALINMASI
Peter Levin, “ABD'nin askeri bilgilerinin çalınması” hakkındaki görüşünün sorulması üzerine, bu noktada önemli olanın; dünyanın her yerinde insan faktörü olduğuna işaret etti.
Levin, “Gerçek bir güvenlik köprüsü mevcut değildi, bir insan köprüsü vardı. Biri bilgilerinize gizlice girmek istiyorsa bu, ağ problemi değildir. Bundan korunmak için teknoloji kullanırız ama teknoloji kullanarak bunu durduramayız. ABD, Türkiye ya da Çin'de ilk sıradaki güvenlik problemi insan unsurudur” şeklinde konuştu.
ABD Savunma Bakan Yardımcısı William J. Lynn, geçtiğimiz ay Foreign Affairs dergisindeki bir makalede, “Yabancı bir istihbarat ajansı tarafından taşınabilir belleğe yüklenen zararlı bir yazılımın, ABD ordusunun Orta Doğu'da görevli Merkezi Komutanlık birimi tarafından kullanılan ağa bulaştığını” ifade etmiş, makalede ayrıca, “Bu virüs yazılımı fark edilmeden hem gizli hem de gizli olmayan belgelerin yer aldığı sistemlere bulaştı. Böylece ABD ordusunun bilgilerinin yabancıların eline geçmesini sağlayan sanal bir köprü oluştu. Bu bir ağ yöneticisinin en büyük korkusudur; Sessizce çalışan ve operasyon planlarını kim olduğu bilinmeyen düşmanların ellerine aktaran kötü bir yazılım” demişti.
LEVİN KİMDİR
Bill Clinton yönetiminin Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Ofisinde Başkan'ın özel asistanı olarak görev yaptı, G.W. Bush döneminde ise Ulusal Bilim Vakfı'nın Başkanlık Nezdinde Genç Araştırmacısı (National Science Foundation Presidential Young Investigator ) olarak çalıştı.
Son dönemde Beyaz Saray tarafından başlatılan Açık Devlet http://www.whitehouse.gov/open inisiyatifi yöneticiliği görevini de yürüten Levin'in çalışmaları, Beyaz Saray tarafından katılımcılık, işbirliği ve şeffaflık konularında örnek girişim olarak seçildi.
Levin, 27. Ulusal Bilişim Kurultayı'nın açılışında yaptığı konuşmada ise özellikle yaralanmış ya da sakat kalmış askerlerin sağlık ve sosyal sorunlarıyla intihara eğilimli askerlerin sorunlarının çözülmesi konusunda yürüttükleri faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.
ABD Başkanı Obama'nın göreve gelmesinin ardından başlatılan açık devlet politikasıyla katılım, şeffaflık ve işbirliği tanımlarını yeniden yaptıklarını dile getiren Levin, bu sistemle geniş bir katılımla 10 bine yakın yeni fikre sahip olduklarını anlattı.
Halka açık bir yönetim anlayışını benimsediklerini belirten Levin, halkın sorunlarını da youtube, facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla takip ettiklerini dile getirdi.