Beyazlardan polisin ayrımcılığına karşı protesto

Güncelleme Tarihi:

Beyazlardan polisin ayrımcılığına karşı protesto
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 11:02

ABD'de büyük jürinin siyahi bir gencin daha ölümüne neden olan bir başka polis hakkında yine takipsizlik kararı vermesi, sosyal medyada beyazları harekete geçirdi. Twitter'da #BeyazkenSuçİşlemek etiketiyle harekete geçen beyazlar, kendi başlarından geçenlerden örnekler verip polisin yaptığı ayrımcılığı gözler önüne sermeye çalışıyor.

Haberin Devamı

New York'taki büyük jürinin, geçtiğimiz temmuz ayında Eric Garner isimli siyahinin gözaltı sırasında boğazını sıkarak ölümüne neden olan polis hakkında takipsizlik kararı vermesi ABD'lileri bir kez daha harekete geçirdi.

Sokaklara dökülenlerin yanı sıra Twitter'dan da ciddi bir protesto kampanyası başlatıldı. "#CrimingWhileWhite" (#BeyazkenSuçİşlemek) etiketiyle tepkilerini gösteren Twitter kullanıcıları, polisin suç karşısında nasıl bir ırksal çifte standarda başvurduğunu anlatıyor. ABD'de dün başlayan bu kampanya çığ gibi büyürken Twitter kullanıcılarının #BeyazkenSuçİşlemek etiketiyle paylaştığı o mesajlardan bazıları:

"11 yaşında hırsızlık yaparken suçüstü yakalandım. 17 yaşındayken okulda alkollü ve silahla yakalandım. Kimse bana haydut demedi."

Haberin Devamı

"Çocukken komşumuzun pencerelerini tuzla buz ettim. Yakalandım, kimse pencereleri yaptırmamızı veya parasını ödememizi istemedi."

"Üniversite yıllarında sarhoşken bir polisin yüzüne yumruk attım. O ise beni ve arkadaşlarımı eve götürdü."

"Adımı soran polise 'Bu seni ilgilendirmez' dedim ama ben onun adını sordum. Hiçbir şey olmadı."

"Uzun zaman önceydi, aracımda esrar içerken yakalandım. Polis zulamı yok etti, elimdekini de yere attı ve eve kadar peşimden geldi. Aileme hiçbir şey söylemedi."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!