Berlin'deki tecavüz iddiası asılsız çıktı

Güncelleme Tarihi:

Berlindeki tecavüz iddiası asılsız çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2016 17:03

Almanya’da günlerdir tartışılan ve Berlin ve Moskova arasındaki ilişkilerin gerilmesine yol açan tecavüz olayı asılsız çıktı.

Haberin Devamı

Mülteciler tarafından kaçırılıp 30 saat tecavüz edildiği ileri sürülen 13 yaşındaki Rus kökenli Alman Lisa F.'nin geceyi bir arkadaşında geçirdiği belirlendi.

Polis, 13 yaşındaki kızın okulla ilgili sorunları olduğunu ve ailesinden korktuğu için gece bir arkadaşına sığındığını ortaya çıkardı. Lisa'nın son telefon görüşmesinin izini süren polis, 19 yaşındaki arkadaşına ulaştı. İsmi açıklanmayan genç, Lisa'nın geceyi kendilerinde geçirdiğini doğruladı.

Olay, Almanya'da aşırı sağcıların gösteriler düzenlemesine yol açmış ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Almanya'yı olayı örtbas etmekle suçlamıştı. Almanya da Rusya'yı olayı siyasi malzeme yapmakla eleştirmişti.

Olayın aydınlığa kavuşması üzerine Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'i telefonla arayacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Öte yandan Lisa'nın kaybolmadan önce gönüllü cinsel ilişkiye girdiği iki Türk kökenli genç hakkında soruşturma sürüyor. Türk gençleri, 14 yaşından küçük bir kızla cinsel ilişkiye girmekle suçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!