Berlin eyalet seçimleri yaklaşıyor... Seçilirsem İstanbul’a geleceğim

Güncelleme Tarihi:

Berlin eyalet seçimleri yaklaşıyor... Seçilirsem İstanbul’a geleceğim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2023 07:00

Almanya’da Berlin Eyaleti Anayasa Mahkemesi’nin geçen yıl eylül ayında yapılan fakat usulsüzlükler nedeniyle yenilenmesi kararı verdiği eyalet ve belediye seçimleri için geri sayım sürüyor.

Haberin Devamı

12 Şubat’ta düzenlenmesi planlanan seçimlerde Hıristiyan Demokrat Birliği’nin (CDU) Berlin Eyaleti Başbakanı Adayı Kai Wegner, başkentte 21 yıldır aralıksız devam eden Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) iktidarını devirmek istediğini söyledi.

BERLİN ÇOK KÖTÜ YÖNETİLİYOR

Seçimlere yoğun bir şekilde hazırlandıklarını ifade eden Wegner, Berlin’de çok kötü bir hükümet olduğunu ve değişmesi gerektiğini kaydetti. Eyaletin öncelikli olarak idari bir reform ve trafik sorununun çözümüne ihtiyaç duyduğunu belirten CDU adayı, Berlin’in insanlara sunabileceği çok şey olduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE’YE İHTİYACIMIZ VAR

Bölgedeki Türk dernekleriyle güçlü bağları olduğunu söyleyen Wegner, Almanya’nın ve Avrupa’nın güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu vurguladı. CDU’da az sayıda Türk kökenli siyasetçi olduğu eleştirisine katılan Wegner, bu durumu değiştirmek için çalıştıklarını aktardı. Berlin ve İstanbul’un kardeş şehirler olduğunu da anımsatan Alman siyasetçi “Eğer seçimi kazanırsam, ilk seyahatlerimden birinin adresi, kardeşliği yeniden canlandırmak amacıyla İstanbul olacak” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!