Ben giderim Putinizm kalır

Güncelleme Tarihi:

Ben giderim Putinizm kalır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2007 00:00

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2008 yılında sona eren ikinci dört yıllık başkanlık dönemi görevinden kesin ayrılacağını bir daha tekrarlayarak "Ben giderim, ama Putin politikası kalır" açıklamasını yaptı.

Hindistan ziyareti öncesinde bu ülke medyasına demeç veren Putin "Kamuoyu anketlerine baktığımızda Rusya’nın son yıllarda belirlediği gelişim çizgisi toplum genelinde benimsenmiş ve onaylanmış durumda. Son yıllarda Rusya her gün krizler yaşayan ülke olmaktan artık çıkmıştır. Gelişmeler elbette halkımızın hoşuna gidiyor. Bu nedenle 2008 yılında yerime gelecek kişi kim olursa olsun son yıllarda içte ve dışta izlenen politikayı sürdüreceğini düşünüyorum. Halkımız kimin laf, kimin iş ürettiğini artık ayırt edebiliyor. Eminim halkımız sandık başında belirlenen çizgiyi sürdürecek kişiyi seçecektir" dedi.

Yerine geçecek yeni Rusya Devlet Başkanının öncelikli hedefinin ne olması gerektiğine de değinen Putin, "Yerime gelecek kişinin ilk hedefi halkımızın gelir düzeyini arttırmak olmalı. Rusya’yı varlıklı insanların yaşadığı toplum yapmalı. Hayat standartlarını yükseltmeli" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!