Belçikalı sosyalistler rüşveti iade ediyor

Güncelleme Tarihi:

Belçikalı sosyalistler rüşveti iade ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Belçika'da aralarında NATO eski Genel Sekreteri Willy Claes'in de bulunduğu bazı eski sosyalist bakanların ve politikacıların yolsuzluk suçuyla tecilli hapis cezalarına çarptırılmasından sonra, Flaman ve Valon Sosyalist Partilerin kasalarına giren rüşvet iade ediliyor.

Flaman ve Valon Sosyalist Partiler, toplam 167,7 milyon frank (1.56 trilyon) rüşveti, Ocak ayında iade edecek. Valon Sosyalist Partisi Başkanı Philippe Busquingeçmişte meydana gelen olayların yargılandığını ve o zamandan bu yana parti muhasebesinin düzene sokulduğunu’ ifade etti. Parti kaynaklarına göre, 15 milyon frank (yaklaşık 150 milyar TL) Ocak ayında parti kasasından iade edilecek, ayrıca parti sorumlularından Merry Hermanus'ün Lüksemburg'daki hesabında sakladığı 30 milyon frank (yaklaşık 300 milyar TL) ile François Pirot'nun hesabındaki 4 milyon frank (yaklaşık 40 milyar TL) önümüzdeki günlerde devlete aktarılacak.

Flaman Sosyalist Parti'nin de, kasalarına giren 70 milyon frank (yaklaşık 700 milyar TL) kadar rüşveti iade etmesi bekleniyor.

Hükümette bulundukları dönemde, 1988 yılında İtalyan Agusta ve Fransız Dassault firmalarından satın alınan uçak ve helikopterlerle ilgili kontratı imzalarken, partileri için ‘‘bağış’’ aldıkları belirlenen politikacılar, geçen hafta tecilli hapis ve ağır para cezalarına çarptırılmıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!