Belçika basını: Fehriye siyasi diken

Güncelleme Tarihi:

Belçika basını: Fehriye siyasi diken
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2007 13:49

Belçika'nın yüksek tirajlı muhafazakar "La Libre Belgique" gazetesi, terörist Fehriye Erdal'ın Knokke kentinde tutuklandığı 1999 eylülünden beri "siyasi, diplomatik ve adli bir diken" oluşturduğunu yazdı.

Haberin Devamı

Gent Mahkemesi'nin dünkü kararına ilişkin bir habere yer veren ve firardaki teröristin Türkiye'de işlediği suçlar nedeniyle Belçika'da yargılanabileceğini, Belçika adaletinin buna yetkili olduğunu belirten gazete, "melek yüzlü terörist" olarak nitelendirdiği Erdal'ın Sabancı cinayetindeki rolünü hatırlattı.

DHKP-C'nin sadece Türkiye ve AB tarafından değil, Belçika adaleti tarafından da "terörist" olarak tanımlandığını belirten gazete, Erdal'ın bu "ağır damgayı" örgütüyle paylaştığını yazdı.

Belçika'da iki ayrı mahkemede terörist niteliği vurgulanan ve 4 yıl hapis cezasına çarptırılan Erdal'ın firarının getirdiği siyasi, diplomatik ve adli sorunlar üzerinde duran, bu olayın yarattığı "çalkantılara" değinen gazete, mahkeme kararlarının, teröristin başının üzerinde "Demokles'in kılıcı" gibi sallandığını, Türkiye'de 3 kişinin öldürüldüğü terör eyleminin de adli gündemde kaldığını ifade etti.

Haberin Devamı

Gazete, Gent Mahkemesi'nin dünkü kararından sonra teröristin Türkiye'de işlediği suçlar çerçevesinde Bruges Mahkemesi'nde yargılanacağını, sanık avukatlarının Yargıtay'a giderek son itiraz haklarını kullanacaklarını, ancak Yargıtay'ın da Belçika'da yargılamadan yana daha önce verdiği kararı bulunduğunu belirtti.

"Le Soir" gazetesi de konuya ilişkin haberinde, DHKP-C ve Erdal'ın "terörist" kimlikleriyle Türkiye'deki terör eylemleri üzerinde durdu ve "yıllar boyunca Belçika'da hoşgörüyle barındırılan, artık bu ülke adaleti tarafından da terörist olarak nitelenen firarinin" Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı Belçika adaleti tarafından yargılanacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!