BBC'de Mandela krizi

Güncelleme Tarihi:

BBCde Mandela krizi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2013 01:06

BBC'nin Güney Afrika lideri Nelson Mandela'nın ölüm haberini vermek için ‘Mrs Brown's Boys’ adlı sitcom'un tekrarını yarıda kesmesi İngiltere’de tepki yarattı.

Haberin Devamı

Ayrıca birçok kişi de İngiltere'de yaşanan fırtınalarla ilgili hava durumu yayınlarına Mandela nedeniyle yeterli ilgi gösterilmediğini iddia etti.

BBC konuyla ilgili şimdiye dek bin 350 şikayet aldıklarını açıklarken, kanal yetkilileri yayını kesme kararını savundu ve Mandela'nın son 100 yılın en önemli devlet adamlarından biri olduğuna dikkat çekti.

Kanal sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Nelson Mandela’nın vefatı hem İngiltere’de hem de dünyada bir çok izleyicimiz için büyük önem taşıyan bir haber. Birçok izleyici sıcak haberleri takip etmek için BBC ekranlarını seçiyor. Biz tüm dünyadan önemli gelişmeleri an be an yayınlamaya bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

BBC News direktörü James Harding’de yaptığı bir açıklama ile yayın kesme kararını savunurken “Bizim için Mandela’nın hayatını anmak ve onun ölümü ile ilgili haberi kitlelere ulaştırmak büyük önem taşıyordu” dedi.

Özellikle sağ eğilimli köşe yazarları Mandela’nın ölümüne devlet televizyonlarında ayrılan yerin “aşırı” olduğunu iddia ederken Spectator dergisi köşe yazarı Rodd Liddle, “Mandela ile ilgili yapılan abartılı yayınların post - kolonyal beyazların vicdan azabının göstergesi olduğunu” iddia etti.

BBC yetkilileri 1990 yılında da Mandela hapisten salıverildiğinde Antiques Roadshow adlı klasikleşmiş antika programının yayınını kestiklerini ve yüzlerce şikayet aldıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!