Bavyera’da dört polise, Reichsbürger soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Bavyera’da dört polise, Reichsbürger soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 13:07

Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde aşırı sağcı örgüt ‘Reichsbürger’ (İmparatorluk Vatandaşı) üyesi saldırganın bir polisi öldürüp, üçünü yaralamasından sonra eyalet İçişleri Bakanlığı, örgütle bağlantısından şüphelenilen dört polis hakkında inceleme başlattı.

Haberin Devamı

KENDİLERİNİ İmparatorluk Vatandaşı olarak nitelendiren örgütün Bavyera polis teşkilatında iyi örgütlendiği sanılıyor. Eyalet İçişleri Bakanlığı örgütlü bağlantısı olduğu gerekçesiyle haklarında inceleme başlatılan polislerden birisinin görevine son verdi. Diğer üç polisle ilgili inceleme ise sürüyor. Eyalet İçişleri Bakanı Joachim Hermann, “Anayasaya bağlılık konusunda tereddüt yaşayanlar polis içinde ayrıştırılacak” dedi. Hermann, geçen yıl da aynı gerekçeyle bir başkomiserin görevinden alındığını söyledi.

ALMANYA'YI TANIMIYORLAR

Ülke genelinde örgütlenen Reichsbürger, Federal Almanya Cumhuriyeti’ni tanımıyor. Onlara göre Alman İmparatorluğu hala devam ediyor. Bu nedenle de kendilerini imparatorluk vatandaşı olarak görüyorlar. Örgüt üyeleri ve sempatizanları araçlarının plakasının 'CH' harfleri ile olmasına önem veriyor.
Örgüt üyesi bir kişi önceki gün Bavyera’da evine baskına gelen dört polise ateş açmış, dördünü yaralamıştı. Yaralı polislerden biri ertesi gün ölmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!