Basından Fischer'e hakaret dalgası

Güncelleme Tarihi:

Basından Fischere hakaret dalgası
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2001 00:00


Haberin Devamı

Militan geçmişi yüzünden ağır eleştirilere hedef olan Almanya Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, gazetecilere ‘fahişe’ dediği dedikodusu yüzünden Alman basınından hakaret üzerine haraket yiyor. Berliner Zeitung Fischer'in eşi Nicola Fischer'in de gazeteci olduğunu belirterek ‘‘Sayın Dışişleri Bakanı, sizin karınız da fahişe mi?’’ diye başlık attı.

Olay ekonomi dergisi Wirtschaftswoche'nin ortaya attığı iddiayla başladı. Dergi Fischer'in Stuttgart'taki Birlik 90/Yeşiller kurultayı sırasında gazetelerde kendisiyle ilgili yayınlanan haberleri değerlendirirken ‘‘Gazeteciler bir gün böyle, diğer gün şöyle yazıyor. Çoğu zaman da saçma şeyler. Onlar da politikacılar gibi kibirlidir. Gazeteciler, 5 marklık fahişelerden farklı değildir’’ dediğini ileri sürdü. Bu iddia üzerine basında şiddetli bir gürültü koptu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Andreas Michaelis, Bakan Fischer'in kesinlikle böyle bir şey demediğini ve derginin haberini ‘‘Tamamen uydurma ve saçma’’ olarak nitelediğini belirtti. Ancak Berliner Zeitung hem Fischer'in eşine hakaret etti, hem de Başbakan Gerhard Schröder'in eşi Doris Köpf-Schröder'in de gazeteci olduğuna dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!