‘Başika’daki Türk askeri zehirlendi’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

‘Başika’daki Türk askeri zehirlendi’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2016 19:38

IRAK’ın terör örgütü IŞİD kontrolündeki Musul kenti yakınlarındaki Başika bölgesinde bulunan Türk askerlerinin içtikleri sudan zehirlenip hastaneye kaldırıldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne yakın Rudaw sitesine göre, 29 Temmuz Cuma günü Başika bölgesinde Türk askerlerinin Sünni Heşdi Vatani (Ulusal Topluluk) güçlerini eğittiği Gudad Askeri Karargâhı’nda bir grup asker rahatsızlanarak Duhok’taki hastanelere kaldırıldı.

Rahatsızlananlar arasında Türk askerlerin de bulunduğu ve bazılarının tedavi için Türkiye’ye gönderildiği öne sürüldü.

Şeyhan Hastanesi Müdürü Hayri Hıdır, kendilerine ulaştırılan askerlere ilişkin, “Hastanemize 20 asker getirildi. Hepsi Heşdi Vatani askeriydi.
Ancak edindiğimiz bilgiye göre 60 Türk askeri de rahatsızlanmış. Bazıları tedavi edilirken, bazıları Türkiye’ye gönderilmiş” dedi.

IŞİD Mİ YAPTI

Hayri Hıdır, askerlerin rahatsızlığının sebebini tam olarak bilmelerinin mümkün olmadığını, ancak bir kısmının mide bulantısı, bir kısmının ise ishal şikâyetinin olduğunu söyledi. Başika üssünden Rudaw’a konuşan bir kaynak, “Askerler arasında ciddi kuşku oluşmuş durumda. IŞİD’in suyu zehirlediğini düşünüyorlar” diyor.

Haberin Devamı

Rudaw’a konuşan Gudad Karargâhı Sorumlusu Tuğgeneral Muhammed Yahya ise “O askerler sıcak hava ve sıcak sudan hastalandı. Zehirlenmeyle ilgili iddialar doğru değil. 20 Heşdi Vatani ile 5 Türk askeri hastaneye götürüldü. Durumları şu an iyi ama olayın araştırılması için bir komisyon kurduk” diye konuştu.

Gudad’da 1.500 Heşdi Vatani milisi eğitim görüyor. 8 ay önce  üste eğitim veren Türk askerlerine tan k ve zırlı araçlarla takviye yapılması  krize  yol açmıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!