Banker skandalına İtalya Başbakanı Berlusconi de karıştı

Güncelleme Tarihi:

Banker skandalına İtalya Başbakanı Berlusconi de karıştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2002 01:45

1982 yılında Londra'da bir köprünün altında asılı bulunan Vatikan'ın bankeri Roberto Calvi'nin bu kez İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'ye 1977 yılında televizyon ağı kurması için kredi verdiği öne sürüldü.

Mafya'nın kara parasını Vatikan IOR Bankası aracılığı ile aklayarak üne kavuşan Roberto Calvi'nin geçtiğimiz hafta ortaya çıkartılan gizli kasasındaki belgeler okundukça ortaya yeni bulgular çıkıyor.

Oğlu Carlo Calvi'nin de doğruladığı yenilikler arasında Calvi'nin Bankası Banco Ambrosiano'nun 1977 yılında televizyon işine girmek isteyen müteahhit Silvio Berlusconi'ye kredi açması da bulunuyor.

P2 mason locasının talimatıyla Berlusconi'nin Fininvest firmasına nakit kredi açan Calvi'nin anlaşmayı Bahama Adaları'nın Nassau kentinde yaptığı da belirtiliyor.

Calvi'nin ölümünden kısa bir süre önce de aynı Berlusconi'nin Sardunya adasının Olbia kentinde bir lüks yerleşim birimi inşa etmek içinde kredi istediği ancak bunun gerçekleşmediği de öğrenildi.

ÖLÜMÜ HALA SIR

1982 yılında asılı olarak bulunan Calvi'nin ölümü hala sırrını koruyor. Geçen hafta başkanı olduğu Banco Ambrosiano'da Calvi'ye ait unutulmuş bir kasadan bir tuğla ve belgeler ele geçirilmişti. Sır tuğlanın esrarengiz ölüme açıklık getirebileceği iddia edilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!