Balina avcıları ünlü çevreciyi öldürmek istedi

Güncelleme Tarihi:

Balina avcıları ünlü çevreciyi öldürmek istedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2008 00:00

Güney Pasifik’te Japon balina avcıları, "Steve Irwin" adlı gemisiyle kendilerini protesto eden efsanevi çevreci, "Sea Shepperd Örgütü"nün kurucusu ve başkanı Paul Watson’u öldürmek istedi.

Paul Watson, Japon avcıların balina avcılarının üzerine gerçek mermi ile ateş açtığını, çelik yeleği sayesinde kurtulduğunu iddia etti. Japon ve Avustralyalı yetkililer ise dün karasularında meydana gelen olayda sadece uyarı amaçlı işaret fişeği atıldığını öne sürüyorlar.

Sea Shepherd (Deniz Çobanları) çevre örgütünün kurucusu ve Steve Irwih gemisinin kaptanı Watson, "Balina avcılarının teknesine çıktıktan sonra bana ateş açtılar. Göğsüme bir kurşun isabet etti. Kurşun geçirmez yeleğim olmasa kalbimden vurulmuştum" dedi. Watson, Japon balıkçılar tarafından mürettebatının üzerine işaret fişeği fırlatıldığını da iddia etti.

Yayınladıkları videoda Watson, yeleğinden çıkan mermiyi elinde tutarak gösteriyor. Watson, "Eğer bu yeleği giymemiş olsaydım şu anda ölmüştüm" dedi. Kaptan, bazı arkadaşlarının ise Japon avcıların attığı işaret fişekleri tarafından yaralandığını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!