Bakırköylü başpiskopos Trump için dua etti

Güncelleme Tarihi:

Bakırköylü başpiskopos Trump için dua etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2024 07:00

Donald Trump’ın adaylığının resmileştiği kongrede açılış duasını yapan ABD’deki Rumların dini lideri Başpiskopos Lambriniadis Bakırköy doğumlu bir Türk vatandaşı. “Kalbim İstanbul’da” diyen Lambriniadis’in babasının mezarı da Bakırköy’de. Lambriniadis, duasında Trump ve danışmanları için “Bilgelik ve zarafet” istedi.

Haberin Devamı

Ioannis Lambriniadis 1967’de Bakırköy’de doğdu. İlkokulu Bakırköy’de bitirdi. 10 yaşındayken ailesiyle Yunanistan’a göçtü. Lisenin ardından 1991’de Selanik’te İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Türk vatandaşlığı devam ediyordu.  Aynı yıl Bartholomeos Patrik seçilinde Türkiye’ye döndü. Balat’taki patrikhanede papaz oldu. Ardından da askere gitti. Acemi birliği Ankara’daydı. Ardından İskenderun’daki 39. Mekanize Tugayı’na gönderildi. Askerliğini orada tamamladı. Çeşitli görevlerin ardından 2011’de Bursa metropoliti oldu. Ardından Heybeliada’daki manastıra başrahip atandı. 11 Mayıs 2019’da da ABD Başpiskoposu seçildi.

“KALBİM İSTANBUL’DA”

Lambriniadis, 2019’da ABD’ye gitmeden önce Hürriyet’e bir röportaj vermiş ve şunları söylemişti: “Kendimi en çok İstanbul’a ait hissediyorum. Babam da beni etkilemiş olabilir çünkü hiçbir zaman buradan Yunanistan’a gitmek istemedi, orayı hiç sevmedi, oradayken de hep ‘İstanbul’a dönelim’ diyordu. Ailenin geri kalanı Yunanistan’da kaldı ama babamı Bakırköy Rum Mezarlığı’na defnettim. Ben de sık sık İstanbul’a geleceğim, kalbim zaten İstanbul’da... Çocukluğum İstanbul’da çok güzel geçti. Biz sokakta Türk, Rum, Ermeni çocuklar hep bir arada oynardık. Bakırköy’deki arkadaşlıklarım hâlâ devam ediyor ve şu anda da en yakın arkadaşlarım onlar”

Haberin Devamı

Bakırköylü başpiskopos Trump için dua etti

Lambrinadis’in Trump ile sıkı ilişkileri başkanlık döneminde başladı. Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesini “yas” olarak niteleyen Lambrinadis Beyaz Saray’a giderek bu konuda Trump ile görüşmüştü. Başpiskopos Lambrinadis, 2021’de New York’taki Türkevi’nin açılışına da katılmıştı.

Bakırköylü başpiskopos Trump için dua etti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!