Bağımsızlık referandumu ekimden önce

Güncelleme Tarihi:

Bağımsızlık referandumu ekimden önce
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 23:05

IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bağımsızlık referandumunun ekim ayından önce gerçekleştirilmesinin planlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Londra merkezli Al-Monitor sitesinden Amberin Zaman’a konuşan Barzani, Irak merkezi hükümetinin Kürtlere taahhütlerini yerine getirmediğini, referandumun kesin yapılacağını söylerken “Kürdistan’ın başkanı olmayacağım. Amacım bağımsız Kürdistan’ın kurulması, başkan olarak kalmak değil” dedi.

‘Türkiye desteklemez’: Barzani, Türkiye’nin bağımsızlığı destekleyip desteklemeyeceğiyle ilgili ise şunları söyledi: “Referandum, Irak Kürdistan’ını kapsadığı sürece, Türkiye’deki Kürtlerle bir ilişkisi yok, bu problem olmayacaktır. Bu yüzden umuyoruz ki, Türkiye bunu anlayacaktır ve Kürtlerin ne istediğinin bilincine varacaktır... Şu anda yönetimdeki AK Parti hükümeti, Kürdistan’ın bağımsızlığını kabul etmiyor. Başka bir hükümetin de bunu yapacağını zannetmiyorum. Erdoğan başbakan olduğu dönemde Erbil’e geldiğinde, Kürtleri reddetme döneminin sona erdiğini söylemişti. Çok önemli bir gelişme idi. Erdoğan’dan duyduklarımı, başka kimseden duymadım.”

PYD ile PKK bir’: “Umuyorum ki, barış süreci henüz sona ermedi” diyen Barzani, 7 Haziran seçimlerinden sonra HDP’nin AK Parti ile koalisyon kurmamasını “ciddi bir hata” olarak niteledi. Barzani ayrıca “PYD ile PKK’nın aynı olduğuna inanıyor musunuz” sorusuna “Kesinlikle aynılar. ABD de bunu çok iyi biliyor, fakat iyi bildiklerini söylemek istemiyorlar. Biliyorsunuz bizim ve ABD’nin önceliği IŞİD’e karşı mücadele, dolayısıyla bunu göz ardı edebilirler” yanıtını verdi.

BAKMADAN GEÇME!